Som Race skriver i nummer 16 är Grand Prix-serien tillbaka i Målilla. Klubben meddelar nu officiellt att 2014 blir G&B Arena åter värd för VM-speedway. Datum för tävlingen blir den 14 juni. Hultsfred kommun kommer att gå in som ekonomisk garant vid en eventuell förlust. 

– Det är en fjäder i hatten för Målilla att vi har valt att återkomma till G&B Arena, säger Paul Bellamy, vd för Benfield Sports International (BSI).
Målilla stod som värd för Skandinaviens Grand Prix under 2005-2012. Nu blir det Sveriges Grand Prix som körs i Målilla istället.
– För Målilla Motorklubb har det varit en stor ära att få arrangera dessa tävlingar, men de senaste åren har det varit ett ekonomiskt risktagande för klubben, så därför har klubben varit tveksam att ingå i nytt avtal. Hultsfreds Kommun deltar med ett sponsorpaket samt lånar ut en mindre summa vid eventuell förlust, detta medför att klubben vågar anta BSI:s önskan att förlägga Swedish FIM Speedway Grand Prix i Målilla 2014, säger Ove Johansson, ordförande i Målilla Motorklubb i ett pressmeddelande.