Dackarnas Grand Prix-förare Fredrik Lindgren råkade ut för en mycket otäck krasch på måndagskvällen i engelska Elite League. Fredrik föll våldsamt i det första heatet i matchen mellan Wolverhampton och Lakeside Hammers.
Svensken fick transporteras till sjukhus. 25-åringen var vid medvetande och pratade när han lämnade banan. På sjukhuset konstaterades en kraftig hjärnskakning. Han klagade även över ryggsmärtor, men kunde röra armar och ben.

Fredrik Lindgren
En otäck krasch på måndagskvällen innebar att Fredrik Lindgren fick köras i ambulans till sjukhus med befarade huvudskador. Foto: EDDIE GARVEY

Fredriks vurpa inträffade redan i matchens allra första heat. Smällen var förfärlig. Hemmalagets främste förare klippte staketet på den bortre raksträckan och slog runt flera gånger innan han blev liggande på marken. Olyckan var oerhört otäck. Publiken på Monmore Green tystnade helt och väntade ängsligt medan sjukvårdspersonalen tog hand om deras skadade favorit.
Till allas stora lättnad kom Fredrik någorlunda till sans efter några minuter. Han var vid medvetande och pratade med omgivningen. Däribland lagkamraten Peter Karlsson som genast kom ut för att bistå sin tidigare landslagskollega.
Men eftersom Wolverhamptons nummer ett slog i huvudet en eller flera gånger i fallet togs han omedelbart till sjukhus för en grundligare undersökning.
Sent på måndagen fick Dackarnas lagledare Mikael Karlsson information om Fredriks tillstånd. Mikael underrättades om att dackeåkaren hade varit medvetslös direkt efter olyckan, men återfått medvetandet innan ambulansfärden tog vid. Enligt uppgift klagade nuvarande VM-tian också på ryggont, men han uppvisade inga tecken på förlorad rörlighet i armar och ben.
– Han ska genomgå nya undersökningar senare under kvällen och natten. Det vi verkligen vet är att han ådragit sig en rejäl hjärnskakning. Självklart kan han inte vara med och köra för oss på tisdag kväll, sade Dackarnas lagledare Mikael Karlsson till TT.
Fredrik ådrog sig även ifjol en hjärnskakning. Den gången inträffade det i samma veva som slutspelet inleddes. Han belades med körförbud en vecka och missade den ena kvartsfinalen mot Piraterna.
Måndagskvällens smäll innebär att nedflyttningshotade Dackarna tvingas undvara Fredrik i morgondagens bottenmatch mot Lejonen hemma på G&B Arena i Målilla. Eftersom Fredrik enbart har det tredje högsta snittet i laget får inte Dackarna köra rider replacement för honom. Mikael Karlsson försökte få loss polacken Artur Mroczka, men den senare har pliktträning med sitt polska lag i morgon och tvingades tacka nej. Det blir istället Linus Eklöf som kliver in i laguppställningen med kort varsel.