Favoriterna till finalplatserna i det allsvenska slutspelet, Örnarna och Rospiggarna, infriade förväntningarna i de första semifinalerna. Örnarna körde över Masarna med 54-36 och Rospiggarna vann med 50-40 borta mot Gnistorna i Malmö. 

De stora siffrorna ger Örnarna och Rospiggarna kraftig fördel i jakten på en finalplats. I Mariestad hängde Masarna med till paus, innan hemmalaget avgjorde med tre ”femettor” i heat 11, 14 och 15. Antonio Lindbäck höll Masarna kvar i matchen, medan de utländska stjärnorna Daniel Jeleniewski och Patrick Hougaard inte levde upp till förväntningarna och tog bara elva poäng tillsammans (sex och fem). Inför 1 580 på Canvac Arena var Peter Karlsson, Joonas Kylmäkorpi och Fredrik Engman dominanta med 11, 12 och 12 inkörda poäng vardera. I nuläget ser det tufft ut för Masarna att jaga ifatt det stora underläget i nästa veckas retur i Avesta.
Även Rospiggarna har skaffat sig ett tryggt försprång i mötet med Gnistorna. På Malmö Motorstadion vann Upplandsgänget med tio poäng efter att duon Andreas Jonsson och Daniel Pytel varit tongivande med 12 respektive 11 poäng vardera. Även Joel Andersson, sju, och Kim Nilsson, åtta poäng, körde stabilt.
Mycket talar nu för en väntad final mellan Rospiggarna och Örnarna.