Den gångna säsongen tog slut häromveckan. Hammarby Speedway gick till semifinal.
Nu spiller klubben ingen tid i onödan i arbetet att få ihop sitt lag inför nästa år.
En storoffensiv är inledd. Stockholmarna kan presentera två vassa nyförvärv. De har fått klart med landets främste junior, 20-årige Dennis Andersson, och har även skrivit kontrakt med polske landslagsmannen Adrian Miedzinski.

Dennis Andersson
Ett av de allra hetaste namnen på förarmarknaden, den blågule juniorföraren Dennis Andersson, har bestämt sin hemvist till nästa säsong. Dennis väljer att lämna Lejonen till förmån för Hammarby Speedway. Foto: PER GUSTAFSSON

Dennis Andersson kommer ursprungligen från Masarna, men har de senaste säsongerna representerat Lejonen från Gislaved. I och med att det tvåfaldiga mästarlaget trillade ur elitserien i höstas – efter en turbulent säsong präglad av en pressad ekonomisk situation – är det naturligtvis väntat att Dennis väljer att byta klubbadress. Lika säker kan man vara på att han uppvaktats från en rad håll. 20-åringen, som på senhösten blivit engelsk liga- och cupmästare med Poole, underströk med årets femte plats i junior-VM att han för närvarande är landets främste junior. Eftersom det är obligatoriskt med en inhemsk junior i varje laguppställning i elitserien – och många killar faller för åldersstrecket och fyller 22 nästa år – är det givet att han varit ett jagat namn.
Men kampen om hans namnteckning är enligt uppgift redan över.
Dennis har bestämt sig för att köra för Hammarby i fortsättningen. En överenskommelse uppges vara klar.
Hur han gör angående allsvenskan sägs däremot inte vara bestämt än. Även där finns säkert hugade spekulanter. Dalmasen ingick i skånska Gnistornas trupp i år, men medverkade aldrig i några matcher.
Utöver Dennis kan Hammarby presentera ytterligare ett nyförvärv.
Polacken Adrian Miedzinski har tidigare kört för Indianerna, Rospiggarna och Vargarna i elitserien. 26-åringen har åkt för den sistnämnda klubben sedan 2009, men väljer att dra norrut inför nästa år. Hammarby har konstaterat att vargförvärvet har ett fördelaktigt snitt (1,554) som han har stora förutsättningar att höja under 2012. Tanken är att polacken ska besätta en av Hammarbys tre heatledarpositioner.
– Det är ett led i vår satsning att ha tre starka heatledare som har en jämn och hög standard. Adrian har ju tillhört det polska landslaget som är det bästa i världen. Vi tror även att han passar bra på vår bana, säger Hammarbys ordförande Tommy Cederlund i en pressrelease.
Utöver nytillskotten har den gulgrönskudade SM-semifinalisten förnyat sina avtal med två av förarna i årets trupp. Australiensaren Rory Schlein fortsätter i klubben. Rory vann för någon vecka sedan Elite League Riders Championship i Swindon. Han kan således med rätta titulera sig årets bäste förare i engelska Elite League även om det känns befogat att ranka Pooles dynamitduo Chris Holder och Darcy Ward respektive Wolverhamptons stöttefigur Fredrik Lindgren något högre.
Men det är ingen tvekan om att Rory haft ett framgångsrikt år. Inte minst i elitserien. Bajens bas Tommy Cederlund gläder sig rejält över att australiensaren väljer att stanna. Rory är en lojal kille som man kan lita på i vått och torrt.
– Han ställde upp oerhört mycket för oss i år när vi hade ont om förare och körde då trots att han var skadad, påpekar Tommy.
Hammarby har också förlängt med ukrainaren Andreij Karpov. 24-åringen gör nästa säsong sitt fjärde raka år i Hammarbys gröngula färger.