Nedräkningen inför elitseriepremiären är för klubbarnas del förenad med oro att råka ut för skador.
Tyvärr är Dackarna redan drabbat.
Två av deras nyförvärv har de senaste dagarna blivit skadade. Dansken Rene Bach har brutit ena underbenet och Robin Aspegren har fått en fraktur på ett ben på utsidan av högerfoten.

Robin Aspegren
En tråkig säsongsupptakt med ett brutet ben i foten. Exakt det har Dackarnas nyförvärv Robin Aspegren fått erfara. Foto: PER GUSTAFSSON

Rene Bach opererades på sjukhuset i Newcastle igår kväll. Det brutna benet i danskens underben var tvungen att läggas i läge. Därför krävdes det ett operativt ingrepp. Enligt uppgifter lämnade av hans engelska Premier League-klubb Newcastle Diamonds har 21-åringen även skadat flera revben och ena nyckelbenet.
Den danske juniormästaren ådrog sig skadorna i söndags kväll när Newcastle besegrade Rye House. Smällen inträffade i det tionde heatet när hemmaföraren just hade kört om gästernas Jordan Frampton. I ett försök att svara råkade Frampton köra in i motståndarens bakhjul. Den senare kastades som ur en katapult rakt in i säkerhetsstaketet med full kraft. Farten var våldsam. Han rev med sig flera sektioner av staketet i olyckan.
Newcastle har inte uttalat sig offentligt om hur länge Rene Bach riskerar att vara borta. Enda rapporten hittills är att danskens tillstånd var tillfredsställande efter operationen.
Rene Bach är ny för året i Dackarna. Samma gäller Robin Aspegren som tidigare åkt för regerande svenska mästarna Elit Vetlanda. Precis som Rene blev Robin skadad i helgen i engelska Premier League. Robin kör för Newport. I lördagskvällens match mot Ipswich gick det rakt fram i förstakurvan sedan en motståndare lagt sig över smålänningens bakskärm och i princip låst upp cykeln. Svensken fick ingen sladd utan det reste iväg rakt ut.
I kollisionen med staketet slog Robin i höften, ryggen och högerfoten, men han trodde till att börja med att inget var brutet och uppsökte inget sjukhus förrän vid hemkomsten.
Här hemma upptäcktes dock en fraktur på ett ben på utsidan av högerfoten.
– Det blir till att hoppa på kryckor i två-tre veckor. Det är bara att hoppas att det läker fort och att man snart är tillbaka på banan igen. Jag har fått en tråkig säsongsinledning på året, men så är det, resonerar Robin.