Nyligen dömdes Dackarnas australiska stjärna Darcy Ward för att ha kört en oregistrerad motorcykel påverkad av droger. Nu agerar klubben och bötfäller Ward med ett sexsiffrigt belopp. 

– I samtliga förares kontrakt med Dackarna finns det ett böteslopp ifall föraren ertappas med doping eller droger och självklart utfaller det för Darcy nu, det är ett mycket kännbart belopp som är satt efter hur mycket varje förare tjänar hos oss. I Darcys fall är det ett sexsiffrigt belopp, skriver Dackarna i ett pressmeddelande.
Klubben skriver vidare att de inte ser någon anledning att säga upp kontraktet med Darcy Ward – utan vill istället hjälpa honom att komma på rätt spår i sitt sociala liv för att nå sin strävan att tillhöra världens bästa speedwayförare.
Dackarna har också tagit kontakt med Darcy Wards klubbar i Polen och England, Torun respektive Poole för att göra en gemensam insats för Darcy Ward – och diskussioner pågår hur detta ska se ut.
– Detta är givetvis i första hand för Darcys skull men också ett sätt för oss klubbar och visa att vi absolut tar avstånd från droger, skriver Dackarna.
Darcy Ward kommenterar Dackarnas agerande enligt följande:
– Jag står bakom klubbarnas förslag fullt ut, säger han.