Förhandlingarna mellan Piraterna och bröderna Jonas och Daniel Davidsson går trögt.
Kommer duon bli kvar hos mästarna?
Ingen tycks veta i nuläget. Däremot verkar det vara klart vilka Jonas och Daniel kommer att köra för i allsvenskan. Enligt obekräftade uppgifter är bröderna överens med Lejonen.

Jonas och Daniel
Piraternas mästarbröder Daniel och Jonas Davidsson har enligt envisa rykten skrivit gästförarkontrakt med Lejonen i allsvenskan. Därenot är inget klart än så länge angående deras fortsättning i Piraterna. Foto: PER GUSTAFSSON

Deras gästförarkontrakt med Lejonen sägs redan vara i lås. Bröderna har accepterat smålänningarnas anbud. Men uppgörelsen är tills vidare inte officiell. Därför bekräftas den inte från något håll. Meningen är att nyheten om östgötarnas ankomst ska presenteras vid en presskonferens inom ett par dagar. Men i kulisserna viskas det alltså om att det hela är färdigförhandlat och klart. Det här betyder i sin tur att båda skiftar allsvensk adress jämfört med den gångna säsongen. I år åkte Jonas för Örnarna medan Daniel återfanns i Griparna.
Satsningen att kontraktera två färska svenska mästare tyder på att Lejonen repat nytt mod efter årets jumboplats. Klubben drogs som bekant med stora ekonomiska problem och fick mitt i sommaren besked om att man inte beviljades någon elitlicens för nästa år. Men tack vare ett stenhårt arbete av ett antal ansvarsfulla medlemmar har man tagit sig ur knipan. För två veckor sedan godkände Svemo den rekonstruktionsplan som laget från Gislaved lämnat in. Därmed har det tvåfaldiga mästargänget fått grönt ljus inför nästa år i allsvenskan.
När rekonsruktionen var beviljad kunde Fredrik Junkell – som skött kontakterna med förbundet – nöjt konstatera:
– Detta är en av pusselbitarna som fallit på plats inför återtåget till elitserien.
En snabb återkomst finns således i tankarna. Förstärker man laget med förare av bröderna Davidssons kaliber menar man givetvis allvar. Lejonen har även skaffat en välmeriterad lagledare. Hemmasonen Anders Henriksson, som själv var en ypperlig förare i många år, har tackat ja till uppgiften.