2003 års nordiske juniormästare Sebastian Aldén slutar köra speedway med omedelbar verkan.
– Jag har tappat gnistan för speedwayen helt enkelt, skriver Aldén i ett meddelande till Race under kvällen. SebbanAldén

Sebastian ”Sebban” Aldén bestämde sig i veckan, men det var under torsdagskvällen som hans allsvenska klubb Masarna meddelade hans beslut på klubbens hemsida.
– Ett beslut som vi beklagar, men respekterar. Laget tappar inte i styrka, däremot är det beklagligt att en svensk och tillika masuppfostrad slutar, i förtid som vi ser det. På kort sikt blir det Maksim Bogdanovs eller Daniel Jeleniewski som tar Sebastian plats i tilltänkta uppställningar. På längre sikt får vi se när, och om Sebastian ersätts, säger Masarnas sportansvarige Roger Uppgård.
Aldén anger motivationsbrist som främsta anledning till sitt beslut.
– Det är den största anledningen, sedan finns det säkert tio anledningar till, men men, skriver Aldén till Race.
Förutom allsvensk styrning med Masarna, skulle även Aldén kört på ett gästkontrakt i elitserieklubben Västervik Speedway. Nu blir det ingenting alls.
Västeråsfödde Sebastian Aldén kom fram som ett stort löfte ur Masarnas ungdomsled i början av 2000-talet, och blev nordisk mästare på juniorsidan 2003. Tillsammans med JSM-silvret 2006 får det anses som hans största individuella framgång. I lag blev Aldén svensk mästare med Dackarna 2007, där han klev fram och tog flera viktiga poäng som förde Dackarna till dess första SM-guld på 45 år.
Aldén har även representerat Hammarby, Valsarna, Elit Vetlanda och Lejonen i det svenska seriesystemet.
Hur Västervik kommer att ersätta Sebastian Aldén är inte känt i dagsläget. Men en tänkbar ersättare skulle kunna vara Mathias Thörnblom? Skåningen står utan elitseriestyrning i dagsläget.