På lördag är det dags för den andra deltävlingen i FIM SuperEnduro World Championship, när serien tar sig till Ungern och Budapest. Men det blir utan svenskt på grinden i VM–klassen. Magnus Thor väljer nämligen att avstå från körning efter en knäskada. 

Efter att tävlingen i Israel skjutits upp till mars är det nu äntligen dags för årets första deltävling i SuperEnduro–VM, tillika den andra deltävlingen i säsongens mästerskap. Efter premiären i polska Lodz i december väntar nu Ungern och Budapest, där förarna kommer fightas i Papp Laszlo Sportarena. 

Men tyvärr blir det utan svenskt deltagande. Den regerande europamästaren Magnus Thor kommer nämligen inte till start i Prestige-klassen som var tänkt. Thor körde premiären, drog ihop 13 poäng där och hade planer på att köra hela serien, men en skada stoppar nu Husqvarna-föraren från tävlingen i Ungern.

I mitten av januari drog Thor ner till Spanien för att på bästa möjliga sätt kunna förbereda sig inför fortsättningen av serien. Men bara dagar senare var olyckan framme och knäskadan ett faktum. Magnetröntgen gjordes på plats och Thor tvingades vackert vända hem till Sverige igen. Och efter ett nytt besök hos läkare hemma beslöt han sig för att stå över i alla fall den kommande VM–tävlingen. 

– Tråkigt nog har jag bestämt mig för att inte köra nästa deltävling i VM, för att inte riskera förvärra knäskadan. Säsongen är lång och det finns mängder av tävlingar framöver, vi ser fram emot dem, skrev han på sina sociala medier.

Den regerande världsmästaren Billy Bolt kommer till Budapest som den jagade, efter att ha kört ihop maximala 63 poäng i premiären. Närmast bakom hittas Manuel Lettenbichler som tvåa, 15 poäng efter, och amerikanen Colton Haaker på tredje plats, ytterligare 5 efter. Betas Jonny Walker och Taddy Blazusiak , GasGas, följer som fyra och femma. 

Foto: Future7Media