Efter att VM–kontraktet med Riley Racing Yamaha bröts hittade Tim Edberg en ny styrning. I Frankrike. I alla fall en tillfällig sådan. Men bara dagen efter att han presenterade sitt nya team kraschade svensken och tvingades till operation.

Efter många år i EM–klasser fick Tim Edberg äntligen en VM–styrning till 2022, när han var tillbaka hos det holländska teamet Riley Racing Yamaha. Men det blev inte som Edberg tänkt sig. Efter bara sex VM–deltävlingar, av vilka Edberg bara funnits med i tre, bröts kontraktet parterna emellan.

– Jag skulle väl kunna prata om det, men det är så mycket grejer som har hänt så det spelar egentligen ingen roll. Det blir ingen mer körning för dem i alla fall. Allt handlar om pengar. Och jag har inga mer pengar att putta in, så jag vet inte vad jag kan göra. När andra förare kommer med mycket pengar så är det inte så kul för de att ha mig, sa Edberg till tidningen när vi träffade honom i Uddevalla förra helgen.

Där hade han på sin träningshoj vunnit båda heaten vid den tredje deltävlingen av MX2–SM, men var efteråt osäker på framtiden. En deal att köra vidare i SM verkade inte jätteintressant för honom, och inte heller att dra igång någon egen satsning.

Men under helgen såg det plötsligt ljusare ut för Edberg, som kunde avslöja att han skrivit på ett korttidskontrakt med Team Yamaha Europe MJC, för vilka han skulle köra de två avslutande deltävlingarna i Franska mästerskapet. I väntan på en comeback till VM–cirkusen. Idag gick dock svensken ut med nyheten att han vaknat från operationsbordet. Oklart vad som faktiskt hänt, men någon körning under den kommande tiden ser det av bilderna inte ut att kunna bli.