Rookiesäsongen i stora klassen blev inte som han tänkt sig. Men Alvin Östlund får en ny chans att hävda sig mot de stora grabbarna, i MXGP. Kontraktet med JK Racing Yamaha är förlängt över 2022. 

Säsongsinledningen lovade mer, när Alvin Östlund efter sex säsonger i MX2–klassen klev upp på 450 och skulle mäta sig mot VM–stjärnorna i MXGP. I premiären, som slutade med 14 inkörda poäng och en total 16:e plats, var han näst bästa rookie bakom dansken Thomas Kjer Olsen. I Maggiora, vid den tredje rundan, slutade svensken 13:e.

Därmed låg han med bland de 20 bästa i sammandraget efter tre deltävlingar, men högre än 17:e i tabellen kom aldrig Östlund. Det blev ytterligare tre godkända heat resultatmässigt, en 15:e plats i holländska Oss samt två 16:e platser i Loket och Turkiet, men utöver det körde Yamaha–föraren bara in fyra poäng under deltävling fyra till och med tio.

Och sedan blev det inga fler GP för Alvin Östlund. Smällen mot huvudet på Motocross of Nations i Mantova var värre än man först trodde och Östlund kom aldrig tillbaka till VM och JK Racing.

Men nu får han en ny chans. Efter VM–avslutningen kunde såväl teamet som 24–åringen själv avslöja att man skrivit på för en förlängning.

– Vi är superglada över att kunna bekräfta att Alvin Östlund stannar hos teamet 2022. Nya utmaningar och målsättningar väntar i såväl MXGP som MX1 Italian Championship. Nu börjar vi jobba, skrev Yamaha-teamet på sina sociala medier.