Ja, nu står det klart att svenska JWR Honda Racing också tar steget in i EnduroGP. Och teamet kommer att mönstra två svenskar under VM-säsongen 2022 – Max Erlandsson i Junior1 och Oskar Ljungström i Enduro1. Båda två kommer att styra 250 4-takt. 

Efter ett antal säsonger där JWR Honda Racing undan för undan växt in i sin allt större kostym, och etablerat sig som ett VM–team i motocross, breddar man nu satsningen med ett enduroteam. Till 2022 kommer Johan Westermark och hans gäng också att skicka ut två förare i EnduroGP.

Och de som kommer försvara teamets färger är Max Erlandsson och Oskar Ljungström. Max i JVM och Junior1-klassen, och Oskar i EnduroGP och Enduro1-klassen.

– Max och Oskar är grunden i teamet, de som vi kommer börja med, men det kan bli fler Honda-förare också. Bägge två kommer att köra 250, med full VM-satsning. Tanken är att de kommer spendera delar av våren i Italien och köra de första tävlingarna i Italienska mästerskapet. Sen kommer de att köra SM–serien också, men känner vi att det blir för mycket så är huvudfokus på VM. Men grundtanken är både SM och VM, berättade Patrik Erlandsson, Marketing Coordinator, över telefon.

Ljungström har de senaste åren kört Husqvarna och under de två senaste säsongerna slutat totaltrea i SM-serien. Han körde i år tre av sex VM–deltävlingar i Junior2-klassen och landade där som 13:e man, under 2019 tog han också en silvermedalj i EM–seriens Junior E2/3-klass. 

Max Erlandsson har under de senaste säsongerna sakta övergett sin crossatsning för att istället koncentrera sig på enduron. Skador förstörde delvis årets säsong, men under framförallt hösten visade Erlandsson att det finns potential för att lyckas i skogen. 

Fotnot: Det går att läsa mer om satsningen i senaste numret av tidningen. En intervju med Oskar Ljungström kommer också på hemsidan under veckan.