Nej, det blev ingen årsdebut för Isak Gifting i Masters of Motocross, på Lacapelle Marival i Frankrike. Svensken testades tidigare i veckan positiv för covid–19 och tvingades stanna hemma i Lommel. Men fyra svenskar finns i alla fall på plats. Eller om de är schweizare. Här är tiderna från morgonens tidskval. 

Tanken var att Isak Gifting idag skulle göra debut för sitt nya team, Hitachi KTM fuelled by Milwaukee, i den internationella tävlingen Masters of Motocross på Lacapelle Marival. Men så blev det inte. Gifting kunde idag berätta för Race att han tidigare i veckan testades positivt för covid–19 och därmed tvingades stanna hemma i Lommel. 

– Jag fick vila några dagar, sen testade jag att cykla men fick vila igen efter det. Tror det är bättre nu, hälsar Gifting.

Giftings debut för teamet blir nu istället VM–premiären på Matterley Basin i England om två veckor. 

Fyra svenska förare kommer i alla fall till start. Eller är de schweiziska kanske, efter tre av namnen står nämligen Suisse (franska för Schweiz) som ni kan se på resultatlistorna nedan. Under morgonens tidskval var det Leopold Ambjörnsson och Emil Berggren som lyckades bäst.

Ambjörnsson slutade 17:e bland MX2-förarna, åtta sekunder efter Kay de Wolf som var kvalsnabbast före teamkompisen Roan Van de Moosdijk. Berggren blev 22:a i MX1, sju sekunder bakom Maxime Renaux – som ser stark ut i sin tävlingsdebut på den stora hojen. Fransmannen var en hel sekund snabbare än tvåan Jeremy Seewer.

Första MX2-heatet körs 13.05.