Halvsvenske Samuel Nilsson kom med ett färskt VM–kontrakt till premiären av Spanska mästerskapet. Och kunde där vinna andra heatet i MX2–klassen. Totalt för dagen slutade han trea. 

Ja, Samuel Nilsson, son till förre VM–föraren Mattias Nilsson, slog till och vann det andra MX2–heatet när premiären av Spanska mästerskapet avgjordes i helgen. Efter en femteplats i första var Nilsson knappa fem sekunder före tvåan Giullem Farres. Resultatet gjorde att Nilsson slutade som totaltrea för dagen.

Det stora målet för Nilsson är annars MX2–VM i år. Den blivande 20–åringen kommer nämligen köra full säsong i MXGP, när han tar plats i KTM Racestore Team, som leds av Paolo Mencacci och där tjecken Jan Pancar körde 2021.

Nilsson har under de två senaste säsongerna kört åtta tävlingar i EMX250 och där varit 21:a som bäst, på hemmaplan i Spanien 2020. I höstas VM–debuterade också KTM–föraren på samma bana och slutade där 26:a och 21:a i de två heaten. 

– Kontraktet kom till rätt snabbt. Vi började prata med teamägaren för att se vad som var möjligt att göra tillsammans till nästa säsong och det slutade hur bra som helst. Det känns riktigt, riktigt bra att ha fått en MX2–styrning. Jag tycker det är en fantastisk möjlighet och den kommer i precis att tid, sa Nilsson till gatedrop.com och fortsatte:
– Jag har inga jättehöga förväntningar, ska bara försöka ha kul och skaffa mig så mycket erfarenhet som möjligt… men såklart göra mitt allra bästa, försöka ta poäng och göra det bättre och bättre för varje tävling. 

Foto: prensarfme.com