Fjolårets VM–tvåa Romain Febvre är tillbaka när årets elfte MXGP–tävling körs på Teutschenthal till helgen. Febvre skadade sig vid supercrossen i Paris under slutet av förra året och har haft en lång väg tillbaka. 

För första gången i år kommer Kawasaki Racing Team MXGP att ställa upp med två stycken förare till helgen. Bredvid Ben Watson gör nämligen Romain Febvre comeback efter sin svåra benskada från fjolåret. Fransmannen slutade tvåa under fjolårets VM–säsong men kommer förstås inte ha någonting med toppen att göra i år. Men bara det faktum att han nu kan vara tillbaka känns som en seger.

– Jag är så glad att kunna berätta att jag köra till helgen. Det har varit så många dåliga nyheter under de senaste månaderna, men nu har jag äntligen en bra. Jag har bara varit igång med körningen under lite drygt två veckor och har inte hunnit köra särskilt mycket, men känslan på hojen är redan så pass bra att det är dags, sa Febvre i ett pressmeddelande och fortsatte:
– Det är smärtan som kommer få styra hur mycket jag klarar. Jag har inga uppsatta mål för tävling, eftersom jag inte kört med några snabba killar sedan jag kom igång. Men min fysik är bra och jag tror att farten kommer vara helt okej.