Nu är det officiellt att GasGas’s tidigare MX2–team, Diga Procross, byter kostym och ikläder sig rollen som nytt officiellt KTM–team. Borta sedan årets säsong är Isak Gifting, nu hos Hitachi KTM Fuelled by Milwaukee, och Simon Langenfälder, kvar på GasGas men i Italien – och nya i teamet är Thomas Kjer Olsen och Liam Everts. 

Ja, precis som rykten under hela hösten gjort gällande blir alltså Diga Procross GasGas Factory Racing till nästa säsong istället Diga Procross KTM. Och istället för ett renodlad 250–team i MX2–VM kommer man att mönstra förare såväl i lilla klassen som i MXGP, på 450–hojen. Diga blir ett officiellt KTM–team men klassas inte som ett ”Factory”-team.

Och de förare som kommer att representera det tyska gänget är Thomas Kjer Olsen och Liam Everts. Kjer Olsen tog i år klivet upp till MXGP, efter flera framgångsrika säsonger i MX2, och blev där säsongens bästa rookie. Dansken slutade på en nionde plats totalt och hade sin bästa period i serien under slutet av året.

Everts lämnar med det nya kontraktet EM–klasserna, efter att i år ha slutat sjua i EMX250 trots att han missade de två avslutande tävlingarna. Den blott 17-åriga belgaren nådde en pallplats under året och tar alltså nu klivet upp till MX2–VM på samma märke som han styrt de senaste säsongerna.