Det händer en hel del på den svenska enduroscenen. Bland annat har Beta Scandinavia under den senaste veckan kunnat presentera två högprofilerade värvningar. Det handlar om den dubbla svenska mästaren Adam Andersson samt en av de som gör att vi kan se ljust på damendurons framtid, Linnéa Åkesson. 

Ja, Beta Motorcycles Scandinavia fortsätter satsa på racingen och har hittills presenterat tre förare som kommer att styra den röda hojen i Knobby Swedish Enduro Championship under säsongen 2022. Den senaste värvningen släpptes idag och det handlar om Adam Andersson, som efter sex säsonger nu lämnar KTM Scandinavia.

Andersson har delvis dragits med skador under de senaste åren, men samtidigt lyckats köra hem dubbla svenska mästerskap. Han tog guldet i SM3-klassen 2019 och försvarade sedan sin titel under 2020. Den senaste säsongen blev dock helt spolierad med tre frakturer på överarmen efter en krasch på försäsongen.

Nu tar Andersson nya tag tillsammans med Beta Scandinavia, för vilka han kommer styra en 300 2-takt i SM3-klassen och jaga ett tredje SM–guld. Noterbart är också att Andersson har två guld sedan ungdoms– och junioråren, USM3 2014 och JSM2 2016.

I SM3 kommer också en annan Beta Scandinavia-förare att köra under 2022, nämligen Marcus Adielsson som därmed blir kvar på samma hoj och i samma team. Adielsson inledde SM–året strålande men försvann sedan skadad efter en krasch vid EnduroGP-tävlingen i Skövde. Väl tillbaka på hojen imponerade han på nytt med en strålande insats i Novemberkåsan.

Den tredje föraren som presenterats av Beta Scandinavia under senaste veckan är talangen Linnéa Åkesson. Åkesson har fyra USM–guld i bagaget och blev i år den första damförare att prisas som Årets rookie i svensk enduro. Under året tog 18-åringen sin första seger i stora SM, när hon vann tävlingen i Uppsala, och kunde efter finalen i Enköping åka hem med en bronsmedalj.

Nu byter Åkesson Husqvarna mot Beta och kommer styra en RR 200 Racing i Dam–SM. Förhoppningsvis får vi också se Åkesson göra en internationell satsning under den kommande säsongen.