Landskrona MK’s klassiker Endurospecial, på Saxtorp, avgjordes samma helg som Novemberkåsan och såg 262 förare komma til start. Segrade gjorde Ken Bengtson, närmast före Emil Jönrup och Noel Nilsson.  

Emil Jönrup tog en tidig ledning när Elit-klassen i årets Endurospecial på Saxtorp släpptes iväg. Desto tyngre start för Ken Bengtson, som just när han skulle köra iväg upptäckte att han inte hade någon transponder på hojen. Bengtson gav därmed bort nästan två minuter till huvudkonkurrenten direkt.

Redan från varv två började han dock hämta in och efter tre körda varv var avståndet bara en dryg halvminut. Men då tappade Bengtson igen under varv fyra och Jönrups ledning växte till 1,5 igen. Bengtson kom dock tillbaka på nytt och med sju varv körda var han bara fem sekunder bakom när man gick ut på det allra sista.

Och det var Bengtson som kom att vinna tävlingen. Husqvarna–föraren körde ifrån sin KTM–konkurrent på det sista varvet och vann till slut med 30 sekunder. Noel Nilsson blev trea i Elit-klassen.

– Det var lite klantigt att glömma transpondern, men då fick jag ta i lite extra. Men det är bra träning att behöva pusha lite mer. Banan var fin, det blir uppkört när det är så mycket folk men den var torr och fin. Det var nog den roligaste banan jag har kört på den här tävlingen. Tack till Landskrona MK för ett bra arrangemang, sa Bengtson till Race Magazines fotograf på plats.

I Junior-klassen såg vi en spännande fight mellan ungdomssegraren på GGN, Olle Mårtensson, och Linus Persson. Duon var extremt jämna under de åtta varven, men det var till slut Mårtensson som kunde komma från Saxtorp med en knapp seger. Carl Nydén slutade trea. Bredd-klassen vanns av Michael Persson, närmast före William Holm och Christoffer Mars.

Ungdomsklasserna vanns av Marcus Eriksson Garms och hemmaföraren Gustav Johansson. Eriksson Germs segrade i MX2U, före Alex Johansson och William Hjalmarsson, och Johansson i 85U, före Erik Frisagård och Anton Vegehall.

Yngsta motionsklassen, till och med 35 år, togs hem av Jonathan Bengtsson som med sin bakgrund kanske åtminstone hade kunnat köra i Bredd. Nu var Bengtsson efter fem varv över sex minuter före närmsta konkurrent, Robin Hjalmarsson. Alexander Bergman slutade trea.

Äldre motionsklassen, 36+, såg två välkända herrar i Jonas Wing och Fredrik Werner göra upp om segern. Werner var före efter det första varvet, men Wing kunde ta över på det andra och sedan dra ifrån över såväl tredje som fjärde. Och även om Werner knappade in på det sista så blev det Wing som fick kliva överst på pallen. Peter Blomgren slutade trea.