Det har ryktats om en handfull olika förare som eventuellt skulle skriva på till 2022. Men han som det svenska MXGP–teamet JWR Honda Racing till slut kunde presentera har det inte pratats om alls. Knappt överhuvudtaget, någonstans, under de senaste säsongerna. Davy Pootjes är tillbaka efter skadan som sånär kostade honom en arm och ska leda det svenska teamet under nästa års VM.

Den holländska talangen Davy Pootjes spåddes en lysande karriär när han i slutet av 2014 skrev på för Red Bull KTM Racing. Det efter att han samma år slutat trea bakom Brian Hsu och Alvin Östlund i EMX125. Men då missade Pootjes också två GP och i de fem tävlingar han körde så vann han hälften av alla heat.

Till 2015 klev han upp på 250 för en satsning i EM–serien, där han efter en inledning som lovade mer dock flyttades upp till MX2–VM efter halva säsongen. Ett inhopp som också det lovade mer och i sin blott fjärde VM–tävling var han bland de tre bästa i första heatet. Säsongen avslutades dock med skadeproblem.

2016 blev det full VM–säsong för holländaren, men skadeproblemen fortsatte och han kunde bara köra hälften av tävlingarna. Red Bull KTM–kontraktet var efter året över, men det blev fortsatt orange hoj 2017 när han bytte till HSF Logistics KTM. Inte heller nu fick han dock ihop en full säsong på grund av skador, men resultaten var i alla fall betydligt bättre än under det föregående året och han blev kvar i samma team 2018.

Den säsongen, liksom 2019 när han lämnade för Diga Procross Husqvarna, var tyvärr de tidigare lika. Han fick ihop runt tio GP–tävlingar men stördes fortsatt av skador och saknade det där lilla extra i både fart och fysik när han väl körde. Den tolfte maj –19 kunde han i alla fall ta sig upp på pallen för första gången i karriären, när han efter två fjärdeplatser i Mantova slutade totaltrea. 

Men sedan blev det bara ytterligare två GP–tävlingar den säsongen. Och sedan Kegums den 15–16 juni 2019 har Pootjes inte kört ett enda VM. Knappt ens en tävling.

Till säsongen 2020 skrev han på för F&H Racing Shop Kawasaki, men skador störde under försäsongen och han fanns inte med när VM drog igång på våren. Tillbaka kom han inte heller efter coronauppehållet, det efter en ny skada under träning i Frankrike. Och den var karriärens hittills värsta.

Pootjes höll på att förlora armen, kunde inte köra mer under hela 2020 och tvingades avstå också hela årets säsong. Det blev alltså inte en enda GP–tävling varken under –20 eller –21 och därmed var MX2–karriären över. 

Men nu är holländaren tillbaka. På 450–hoj, i svenskt team. JWR Honda Racings första förare som skrivit på till 2022 är nämligen Pootjes. 

– Jag är jätteglad över möjligheten att köra för ett MXGP–team som JWR. Den nya hojen ser grym ut och efter mitt första test var jag riktigt imponerad, jag vill tävla redan nu. Jag ser fram emot att börja jobba med hela teamet och vet att jag kommer jobba med väldigt motiverade människor, som älskar sporten. Jag är jättetacksam över den här chansen, att få köra MXGP–klassen på den här hojen och att Johan Westermark tror på mig, sa Pootjes i ett pressmeddelande.

Teamägare Westermark var såklart också nöjd med sitt nyförvärv. 

– Vi är glada att ha knutit Davy till teamet. Vi ville ha en förare som vet vad som krävs, och som har farten. Davy har visat fart, så han fanns med på listan över förare vi ville ha. Han är talangfull, jobbar hårt och gör sitt bästa. Hans attityd, att han aldrig ger upp, är vad vi letar efter hos en förare, sa Westermark i samma pressmeddelande.