Håkan Olsson, adjungerad i Motocrossektionen och där ansvarig för VM/EM, anlände till England igår och skulle under helgen funnits på plats som svensk representant vid MXGP–premiären. Men han kom aldrig in på banan. När tidningen pratade med honom under lördagen var han istället på väg hem till Sverige igen. 

Ja, Håkan Olsson var på väg in på Matterley Basin under kvällen igår, men då hade arrangören stängt inträdet till banan och Olsson fick vackert vända till hotellet istället. Där var det bara att vänta på beskedet från Infront Moto Racing, FIM och arrangörsklubben om ifall tävlingen skulle bli av eller inte.

– Det är helt kaos här, sa Olsson när vi pratade med honom vid lunchtid på lördagen.
– Flyget var rätt mycket försenat när vi landade igår, men vi bestämde oss ändå för att åka ut till banan. Där blev vi dock inte insläppta och fick inte komma in i depån, vi kom inte ens till Welcome Center. Det var kaos överallt alltså. Precis överallt. Vi bestämde oss för att åka till hotellet och såg då på sociala medier att det skulle komma ett beslut på lördagsmorgonen vid 07.00. Och det gjorde det. Nu har vi lyckats boka om våra biljetter, så vi sitter på flygplatsen igen och väntar på att åka hem.

Var det ett rimligt beslut utifrån det du sett på plats?
– Ja, det tycker jag. Det var nog inte mer än hälften av förarna som ens kommit in i depån när vi var där, det stod fordon överallt ut med vägarna och inne i depån blåste allt bara sönder. Träd blåste ner på vägar och det var riktigt kaos. Sen hade det inte blivit rättvist om man bestämt sig för att köra heller, eftersom det var många förare som inte hade kunnat ta sig hit. Det har de säkert tagit med i beräkningen innan de tog beslutet också.

Har du haft någon kontakt med Infront eller FIM, om beslutet som togs?
– Nej, det har jag inte haft. Det har jag inte hunnit.

Åker du tillbaka nästa helg?
– Nej, det gör jag inte. Det kan jag inte. Nej, det var för jäkligt detta. Jag har aldrig varit med om något liknande alltså.

Kommer ni hem nu då?
– Vi tror det, planet är försenat två timmar och det blåser fortfarande ganska mycket, men absolut inte som igår. Så vi hoppas att vi kommer iväg.