Regnet ställde till det för de svenska damerna, som med dagens resultat tappar en placering i sammandraget. Individuellt körde Emelie Karlsson bäst, när hon trots strul slutar sjua. Karlsson är dock kvar som femma individuellt.
– Men det är jag inte nöjd med, sa hon efter dagen. 

Amanda Elvin har lyckades för tredje dagen i följd ta sig igenom sin Six Days–debut utan att dra på sig någon tidsprick. En stark insats bara det av KTM–föraren, som löste de kluriga backarna på transporterna bra. Också när regnet föll och gjorde de hala.

– Jag kom till en backe där det kändes som att alla tjejer stod fast. Såg ett spår, skrek åt de att flytta på sig och kom upp på första försöket. Dessutom stod det massa publik längst upp som jublade. Då var min dag gjord, skrattade Elvin som också tyckte det var en roligare bana idag.
– Ja, dels var det roligare transporter. Första två dagarna kändes det som man bara körde, timme efter timme efter timme. Sen gillar jag när det blir lite blött och skitigt också. Skönt att slippa dammet.

 

Amanda Elvin trivdes när det blev skitigt istället för dammigt.
Amanda Elvin trivdes när det blev skitigt istället för dammigt.

 

Elvin slutade på tolfte plats individuellt och är också tolva sammanlagt efter tre dagar. Hanna Berzelius är placeringen bakom, efter att ha dragit på sig två minuters prick under dagen.

– Det var på grund av den där backen som Amanda pratade om. Tog samma spår, men då hade hon kört bort gräset så det var snorhalt och jag fick vända runt ett par gånger. Blev sen till tidskontrollen efter, sa Berzelius som inte var helt nöjd med körningen på specialproven heller.
– Trodde det skulle vara jättehalt på första varvet, så jag fegade för mycket. Men det var bra fäste. Sedan började det ösregna och blev halt, jag hann inte käka på servicen och då gick det bara neråt. Tyvärr.

 

Hanna Berzelius hade en tung dag – tufft på specialproven och strul på transporten som gav tidsprick.
Hanna Berzelius hade en tung dag – tufft på specialproven och strul på transporten som gav tidsprick.

 

Emelie Karlsson är precis som under de första två dagarna snabbaste svenska, med en sjundeplats individuellt idag. I totalen är hon dock kvar som femma. En placering Karlsson inte är helt nöjd med.

– Jag jämför mig ju med australiensiskorna som jag kör med hemma, sa Karlsson som hade alla tre framför sig idag. Tayla Jones och Jemma Wilson är dessutom före i totalen.
– Det började bra. Första provet kändes jättebra. Men sedan gick det sämre och sämre. Jag gillade inte när det började regna, det blev snorhalt och jag kraschade för mycket. Både på proven och transporterna. Men kan det sluta regna nu så blir det nog bra tills imorgon.

Hur är årets Six Days jämfört med de du kört tidigare?
– Lättare. Det är egentligen ingenting hittills som varit riktigt tufft. Hade inte regnet kommit idag hade det varit ännu lättare än första två dagarna tycker jag, då ställde ändå de djupa dammspåren till det lite grann.

 

Tyskan Maria Franke imponerar stort och leder damklassen individuellt.
Tyskan Maria Franke imponerar stort och leder damklassen individuellt.

 

I sammandraget drygade Australien ut sin ledning ner till Spanien, när man vann dagen med en dryg minut. Spanjorskorna har nu nästan tre och en halv minuter att ta igen. Tyskland, med Maria Franke som för andra dagen i rad var totalsnabbast trots att hon tappade nästan minuten på första provet, är trea. Sverige tappade sin fjärdeplats till USA, som var dryga halvminuten snabbare idag, och är nu femma.

FOTNOT: Text om World Trophy–klassen kommer.

 

En annan tjej som kan. Race reporter frågade Svemos Patricia Eneroth om hon kunde kränga däck. "Lars Börjesson har sagt att jag om jag bara lyssnar på honom så kan jag". Sagt och gjort – Patricia lyssnade, och lyckades. "Men det var nog för att det var Lars. Någon annan hade jag haft svårt att lyssna på", skrattade hon efteråt.
En annan tjej som kan. Race reporter frågade Svemos Patricia Eneroth om hon kunde kränga däck. ”Lars Börjesson har sagt att jag om jag bara lyssnar på honom så kan jag”. Sagt och gjort – Patricia lyssnade, och lyckades. ”Men det var nog för att det var Lars. Någon annan hade jag haft svårt att lyssna på”, skrattade hon efteråt.