Efter att Jonny Walker tagit sin första GP–seger i Argentina förra helgen, fick Cody Webb revansch i Brasilien i lördags. Amerikanen knappar därmed in på britten inför de avslutande två europeiska rundorna. Där bakom skuggar Colton Haaker som den egentligen enda som skulle kunna utmana toppduon. 

Det var knappast någon välfylld grind i Brasilien heller när den fjärde rundan av säsongens SuperEnduro–VM kördes i lördags. Efter tio poängbelönade förare i Argentina förra helgen var det också endast tio som körde Prestige–klassen den här gången.

Man kan säga eller tycka vad man vill om att serien tar sig över Atlanten till just Sydamerika, men särskilt bra för sporten verkar det inte vara i alla fall.

Samtidigt – de som var där är definitivt de bästa i världen, med undantag för skadade Taddy Blazusiak. Polacken gjorde visserligen resan, men tvingades efter träningen under den första deltävlingen inse att den skadade handen inte höll. Därmed kan vi också konstatera att det inte kommer bli något sjunde raka guld för KTM–föraren.

KTM dominerar dock ändå. Efter två GP–segrar med minsta möjliga marginal fick Cody Webb se sig slagen av Jonny Walker förra helgen. Amerikanen tog dock revansch med en ny seger i lördags, när han med en heatseger och två andraplatser slog Walker med två poäng och knappade in lite på det försprånget britten kört till sig.

– Totalsegern avgjordes inte förrän i sista heatets sista kurva, där jag lyckades passera Jonny Walker och ta hem det. Allt känns fortfarande öppet inför avslutningen, sa Webb.

När två rundor i Europa återstår, först Prag och sedan finalen i Madrid, står Walker på 212 poäng och Webb på 203. Där bakom skuggar Husqvarnas Colton Haaker på 188 och sedan är det över 40 ner till ännu en KTM–förare, Alfredo Gomez, på fjärde plats.

I och med det få antal startande i de senaste två rundorna är Andreas Linusson kvar på en tionde plats inför avslutningen.

I Juniorklassen har vi fått se norskt deltagande i Sydamerika. Blott 16–årige Mathias Martinsen följde upp en sjätteplats i Argentina med att bli också sexa i Brasilien, och hittas på femteplats i sammandraget. Manuel Lettenbichler tog tre nya heatsegrar i helgen och leder just nu med 41 poäng före Luis Oliveira.

 

Cody Webb, Jonny Walker och Colton Haaker toppar också sammandraget. Med skillnaden att Walker där är före Webb. Foto: Future7Media/KTM
Cody Webb, Jonny Walker och Colton Haaker toppar också sammandraget. Med skillnaden att Walker där är före Webb. Foto: Future7Media/KTM