Populära Vintercupen Östra Skaraborg avgörs med en sista tävling i Skövde till helgen. Efter sex tävling leder Martin Sundin totalt, före gamle VM–mästaren Anders Eriksson. Och strax där bakom skuggar juniorerna i kamp om tredjeplatsen.

Martin Sundin leder totalt och har en bra chans att kamma hem totalen i Vintercupen
Martin Sundin leder totalt och har en bra chans att kamma hem totalen i Vintercupen

Vintercupen har hittills besökt Karlsborg, Falköping, Tibro, Tidaholm, Töreboda och Skara och når alltså nu finalen i Skövde. Totalt har ett knappt 500-tal förare kört cupen under vintern.

Leder totalt gör Martin Sundin, Husaberg, från Kumla Enduroteam. Sundin har vunnit tre tävlingarna hittills och leder trots att han missade Team Wests deltävling i Skara. Bakom Kumlaföraren hittar vi Tibros Anders Eriksson, på en Sherco, 25 poäng efter. Så länge Sundin kommer till start bör han alltså fixa en totalseger.

Anders Eriksson är i sin tur drygt två handfulla poäng före en skuggande Tibro-trio av juniorer i kamp om tredjeplatsen. Emil Gustavsson, Husaberg, är närmast och strax där bakom Anton Sandstedt, Honda, och Oliver Nelson, KTM. Det kan bli åka av bland Tibrokillarna på lördag.

I breddklassen hittar vi ledaren i MA Lerums Lars–Erik Larsson. Men han är bara tre poäng framför Falköpings Per Knutsson och får räkna med en hård fight i Skövde.

Oskar Ljungström tog en överlägsen seger senast i Falköping och har gjort fullt hus hittills med segrar i alla deltävlingar. Han leder självklart både sin E1-klass och ungdomsklasserna totalt. I E0 toppar norske Simen Mangen totalen efter tre deltävlingssegrar.

Motionsklassen toppas av Skövdes Kenneth Karlsson, som vunnit fyra av sex deltävlingar och bör ta hem totalen om han bara kommer till start. Fyra av sex segrar är också vad Ellinor Häll, Försvarsmaktens EK, mäktat med i damklassen. Ett facit som placerar henne i topp i klassen.

I Race nummer 4, som når prenumeranter den 20 mars och finns i butik den 26:e, kommer ni att kunna läsa om Vintercupens final i Skövde.