Förbundskaptenerna Lars-Göran Ståhl och Vanja Kollmann har nu tagit ut lagen till årets International Six Days Enduro (ISDE). Inriktningen från Endurosektionens sida har varit att de bästa disponibla svenska förarna ska köra i Juniortrophyn och Damlaget.

Trophy–laget utgörs av de bästa förarna i den resterande delen av landslagstruppen och ses därför som en fortsatt satsning för att etablera en ny generation svenska förare, med målet att 2020 återigen vara en av de dominerande nationerna inom endurovärlden. Det skriver sektionen i ett pressmeddelande.

Till Junior Trophy–laget har Micke Persson, Albin Elowson och Jesper Börjesson tagits ut. Reserv där är Oliver Nelson. Så länge de tre är ordinarier kör Nelson i Trophy tillsammans med Erik Ljungberg, Kevin Olsen och Erik Appelqvist. Reserv där är Adam Andersson.

Till damlaget har Emelie Karlsson, Hannah Berzelius och Amanda Elvin tagits ut. Reserver är Martina Reimander och Emmily Smalsjö.

Endurosektionens bedömning är att Juniortrophyn och Damlaget har goda chanser att nå topp tre. Om alla förare i Juniortrophyn lyckas pricka in toppformen så kan det gå hela vägen för laget. Trophylaget är ungt och skall främst ses som en investering för framtiden, men om allt går deras väg kan en femteplats ligga inom räckhåll.