Micke Persson, Oliver Nelson och Kevin Olsen avstår full SM–säsong i år och kör istället VM samt Italienska Mästerskapet för sina respektive team i år. Den femte dagen av det italienska kördes i Pievebovigliana i helgen och för Perssons del blev det säsongens höjdpunkt hittills. 

Ja, Micke Persson svarade för en strålande insats när han blev totalåtta samt fyra i klassen för utländska förare i Italienska Mästerskapet under gårdagen. Resultat som bådar gott inför VM–tävlingen i Grekland om två veckor. Framförallt var det crossprovet som Persson var riktigt bra med på, där han på första varvet satte fjärde bästa tid av samtliga och som sämst på de fyra varven var nia.

– Till slut fick jag ihop det, och lyckades undvika större misstag under hela dagen. Klart bästa resultatet hittills i år och jag är glad att det går åt rätt håll, skrev Persson efteråt på sin Facebook–sida.

Åttondeplatsen totalt betydde att Persson var före bland andra den regerande E1–världsmästaren Eero Remes, och bara fyra sekunder efter EnduroGP–ledaren Matthew Phillips. Alex Salvini vann tävlingen, en minut och 20 sekunder före Persson, med Giacomo Redondi som tvåa och Manuel Monni på tredje plats.

Oliver Nelson slutade som 23:e man totalt, sexa i klassen för utländska förare, och Kevin Olsen blev 33:a totalt, sjua i klassen. Totalt kom 59 förare till start.