Förarna i Sveriges Junior Trophy–lag får chansen att försvara sitt VM–guld. I World Trophy ser vi ett halvt nytt lag mot Spanien förra året. Och också i damernas landslag ser vi en ny förare.

Ja, Mikael Persson, Albin Elowson och Jesper Börjesson får möjligheten att försvara sitt guld i Junior Trophy när årets International Six Days Enduro körs i Frankrike. Anders Eriksson och Kent Karlsson valde samma gäng den här gången också.

– Inriktningen från Endurosektionens inför året var att vi skulle lägga huvudvikten på Trophylaget men skador och resultaten har inneburit att inriktningen reviderats. I likhet med 2016 kommer våra bästa förare åka i Juniortrophyn. Vår förhoppning är självklart att de skall kunna försvara fjolårets VM-guld, skriver sektionen i ett pressmeddelande.

– Trophylaget utgör en fortsatt satsning för att etablera en ny generation svenska förare med målet att 2020 återigen vara en av de dominerande nationerna inom endurovärlden. Tyvärr har flera duktiga förare varit skadade och genomfört rehab under våren vilket innebär att reserverna ännu inte är uttagna. Även på damsidan bygger vi för framtiden och hoppas att vi inom ett par år skall vara med och slåss om medaljerna.

 

Niklas Persson gör debut i Six Days.

 

Till Trophy–laget har Joakim Grelsson och Oliver Nelson tagits ut, som var med i laget som mycket överraskande blev fyra i fjol. Adam Andersson, skada, och Kevin Olsen är borta och in kommer istället Erik Ljungberg och Niklas Persson. Ljungberg har kört ett Six Days tidigare, 2013 för Team West, och var uttagen i landslaget också 2015 men försvann med sjukdom innan veckan börjat. För Niklas Persson blir det debut i landslaget.

Dam–landslaget består av Hanna Berzelius och Amanda Elvin, som båda körda förra året, samt debutanten Martina Reimander. Som alltså därmed petar Emelie Karlsson, som kört de tre senaste åren när Svemo skickat ett damlag.

– Endurosektionens förhoppning är att Juniortrophyn kan försvara fjolårets guld och att Trophylaget och Damlaget skall placera sig topp fem, avslutar sektionen i sitt pressmeddelande.

Lagen: 

World Trophy: Oliver Nelson, Erik Ljungberg, Joakim Grelsson, Niklas Persson.

Junior Trophy: Mikael Persson, Albin Elowson, Jesper Börjesson.

Womens World Trophy: Amanda Elvin, Hanna Berzelius, Martina Reimander.

Fotnot: I Race Magazine 7 kan ni läsa kommentarer från både förare och landslagsledning om laguttagningen. 

 

Emelie Karlsson har lämnats utanför damlaget.