Landslagsledningen tvingas till en sen förändring i det svenska Six Days–laget. Pontus Skoog tvingas avstå på grund av skada och in istället går Noa Largén, som får styra Skoogs KTM 250 4-takt i Junior Trophy–laget. 

EM–avslutningen i Polen för en knapp månad sedan slutade med en krasch för Pontus Skoog, under finaldagens crossheat.

– Det blev kanske lite mycket fightinstinkt där till crossheatet. Var väl sjua–åtta i starten och körde upp mig till femte. Jagade John (Salomonsson) och in mot en långsväng gick jag upp högre i banan för att inte bli nerdammad. Då small det bara i ett bromsstalp. Det gick på fyrans växel, fullt, och jag slog väl runt ett par varv. Antagligen blir det operation när vi kommer tillbaka till Sverige och sen får vi se vad de säger, sa Skoog efteråt.

 

Pontus Skoog missar resten av säsongen på grund av skada.

 

Väl hemma konstaterades ett brutet vadben och modifierad fotled, i vänster ben, samt brutet båtben och månben som hoppat bort från sin position, i höger hand.

– Kommer gå med foten gipsad någon månad och handen ett par månader, sa Skoog när vi träffade honom i samband med SM–finalen i Bollnäs.

Därmed missar KTM–föraren Six Days, där han skulle kört i det svenska Junior Trophy–laget. In istället kommer Noa Largén, årets silvermedaljör i JSM2–klassen på SM. Largén som i samma tävling som Skoog skadade sig, körde karriärens första internationella tävling på endurohojen. Nu kastas han in på riktigt i hetluften, när han får representera landslaget i Chile.

– Det ska bli jättespännande. Tanken var ju att jag skulle åkt med som reserv ändå, för att se och lära. Det blir ett äventyr och jag hoppas jag kan göra det bra, sa Largén som i och med att Skoogs cykel redan är skickad kommer få styra den.
– I vanliga fall kör jag en 350 4-takt Husqvarna. Nu blir det 250 4-takt KTM. Det är nog inte så jättestor skillnad, mer än kubiken då. Jag får väl försöka hitta en och träna på nu veckorna innan.

Six Days körs mellan den 12 och 17 november.