Regn från alla håll och kanter över Glimminge Motorstadion. Det är november i Sverige. Dags för Kåsa. 

Motorcyklarna står i Park Fermé och allt är klart för start i Uddevalla. Och en sak är nog samtliga överens om – det kommer bli en betydligt tuffare Kåsa än de två–tre senaste åren. Regnet har sakta men säkert fallit över oss under hela dagen. Eller över oss… vi är på västkusten och då regnar det alltid på sidan.

Efter en förhållandevis torr period i September och Oktober har Uddevalla fått desto mer nederbörd under november. Och när det nu bara är dryga tolv timmar till start i 100–årsjubileet av Novemberkåsan, den mest klassiska MC–tävlingen i Sverige, så är det rejält sura specialsträckor som ligger framför förarna.

Och den sträcka som kanske är tuffast av dem alla är också den som inleder varvet. SS1 mäter knappa två mil och ska tydligen vara blöt mest hela vägen. Inga stora, långa klassiska Kåsa–kärr kanske, men desto fler små. Och djupa.

Noterbart snack från depån är att Calle Bjerkert inte kommer till start på grund av en axelskada. Där slapp huvudfavoriten Joakim Ljunggren, som alltså blir historisk som den mest segerrika någonsin i det fall han tar en sjunde seger, en av sina värsta konkurrenter. Inte heller Jakob Mörhed kommer till start.

Jesper Börjesson har inte blivit kvitt den förkylning han drog på sig tidigare i veckan, kommer starta men är ett högst osäkert kort. Som hörs från presskonferens nedan kommer han inte kämpa sig igenom tävlingen om han inte känner att han kan vara med där framme.

I övrigt verkar samtliga som har tänkt sig blanda i toppstriden vara på plats – friska, krya och laddade.

Vi ger oss på att gissa hur det kommer gå – och fram till 22.00 kan ni göra det samma på vår Facebook–sida eller vårt Instagram–konto. Kolla där för mer info. I potten ligger en signerad tröja som Joakim Ljunggren kommer köra i under morgondagen.

Race tippar Kåsan 2015:

1. Joakim Ljunggren
2. Albin Elowson
3. Niklas Persson
4. Henrik Lindholm
5. Johan Edlund
6. Oliver Nelson
7. Pontus Skoog
8. Erik Ljungberg
9. Martin Iggmark
10. Olle Löthman

Nedan kan ni se presskonferensen inför Novemberkåsan 2015, från Folkets Hus i Trollhättan under fredagseftermiddagen.