Han har vunnit allt i Sverige i år. I morgon väntar en ny utmaning för Joakim Ljunggren. Att försöka ta sin första titel i Gotland Grand National. Han är favorit i ett knallhårt startfält där det på förhand känns ovisst vem som tar hand om slutsegern.

– När jag kört tävlingar som Ränneslättsloppet och Stångebroslaget, så hade jag blivit besviken om jag inte vunnit. Men i morgon vet jag inte, givetvis siktar jag på seger, men det känns väldigt öppet och det kommer bli stenhårt. Jag tror att det avgörs i slutet, på något av de sista varven, men jag är riktigt laddad, säger Joakim Ljunggren.
Ljunggren är favorit till segern, men förare som åtta-faldige GGN-vinnaren Mats ”Lappen” Nilsson, norske motocrosstjärnan Even Heibye, nyblivne juniorvärldsmästaren Mikael Persson, hemmahoppet Mats Åkerlund och australiensaren Josh Strang kommer att utmana Ljunggren rejält i kalkstensterrängen.
– Jag tror att killar som kör mycket motocross kommer att bli farliga, som Heibye, Åkerlund och Strang, men Mats Nilsson kan typ varenda meter på den här banan och kommer också att vara med, säger Ljunggren.
Intresset för GGN är stort. Närmare 2 600 förare kommer till start under lördagen, i de olika klasserna. Från motion till elit. Nytt för i år är en ny tankslinga för klasserna 1, 2 och 3, vilken är placerad nedanför depåområdet, och lättare för publiken att följa. Det blir två obligatoriska tandningar för förare i dessa klasser.
I damklassen känns det som att det kan bli en kamp mellan Frida Östlund och norska Katrine Rye Holmboe.
– Vi vill vara med däruppe båda två, och jag tror att det kommer blå hårt, säger fjolårsmästarinnan Frida Östlund.
GGN inleddes under fredagen Lilla Gotland Grand National, där Karlstadföraren Christian Simonsson tog hem segern på sin Yamaha. Även veteranklassen avgjordes, och här gick segern till Christian Petersson från Vimmerby MS.