SM–premiären i enduro är bara ett par dagar bort. Falköpings MK är varma i kläderna efter USM–premiären i söndags och man kommer inte bara bjuda publiken på plats på en fantastisk tävling. Även ni där hemma har chans att följa den.

Knobby Swedish Enduro Championship inleds precis som förra året med en tvådagarstävling. Då var vi i Hässleholm, nu har vi flyttat till Falköping som också körde premiären för två år sedan. Fyra specialprov ligger framför de nästan 300 förare som finns anmälda och tre av dem är redan inkörda sedan också Ungdoms–SM körde sin premiär i Falköping, i söndags.

– Positivt för publiken är att det på Falköpings Motorstadion är gångavstånd mellan alla proven tack vare en en central placering. Banvarvet består av fyra prov innehållandes crossprov, superenduroprov och två enduroprov. Crossprovet går på Motorstadions motocrossbana som är en hårdbana på kalkstensgrund och de två enduroproven varierar mellan hård kalkstensskiffer och skogspartier i kuperad terräng, skriver pressansvarig Falköpings MK, Tom Sundh, i ett pressmeddelande.
– Beräknad provtid för de snabbaste förarna blir runt 25 minuter per varv. Jämfört med SM-deltävlingen för två år sedan på samma stadion kommer förarna i år även köra två transportloopar på cirka 20 minuter vardera per varv. Klockan 09:00 varje dag rullar första förarna nedför startrampen.

Falköpings MK tar i år också ett stort steg framåt för att tillgodose de som inte har möjlighet att ta sig till tävlingen.

– Fredag morgon dagen innan premiären kommer sjufaldige endurovärldsmästaren Anders Eriksson sända från motorstadion i radio P4 Skaraborg, i programmet “Morgon i P4 Skaraborg”. Han kommer sända i fyra olika block från klockan 06:08 till 09:30, där flera förare samt tävlingsledare och presschef intervjuas. Anders kommer förhoppningsvis också köra ett prov i livesändning och du kan givetvis lyssna direkt på webben, berättar Sundh och FMK, som också kommer videobevaka själva tävlingen:
– Båda dagarnas deltävlingar kommer webbsändas genom ett antal kameror utmed sträckorna. Men kommer kunna hitta länken under tävlingshelgen på www.falkopingsmk.com.

Fredag kväll klockan 20:00 kommer också en frågestund hållas med utvalda förare under ledning av helgens speaker Niklas Eilegård som moderator. Frågestunden livesänds också den med video på Knobby Swedish Enduro Championships Facebook-sida. Förhoppningsvis kommer ni också kunna se den efteråt på racemagazine.se.