Dubbdäck tillåtet och en extra nattsträcka. Det kunde vi läsa när årets första PM inför Novemberkåsan släpptes idag. Startlistan, som presenterades i förra veckan, innehåller hela 197 namn. 

Ja, 197 förare finns på startlistan till årets Novemberkåsa. Däribland två kvinnor – Hanna Berzelius och Emelie Borg Nilsson. Av de seedade förarna, som vanligt med startnummer 25 till dryga 50, återfinns bland andra fjolårssegraren Albin Elowson, den åttafaldige vinnaren Joakim Ljunggren, svenska mästaren Micke Persson och hemmafavoriten Calle Bjerkert, som vann Kåsan i Vimmerby för tio år sedan.

Det 15:e vandringspriset, kåsan, innehåller inför året tre stycken inteckningar – Ljunggren har sitt namn två gånger, efter segrar i Uddevalla 2015 och Knivsta 2016, och Elowson tog en första inteckning på en kåsa efter segern i Enköping förra hösten. Skulle Ljunggren vinna i år lägger han beslag på kåsan och har då sammanlagt tre vandringspriser. Det skulle han i så fall bli först genom tiderna att lyckas med. Karlskoga–föraren är redan mest segerrik i historien, med sina åtta triumfer.

Årets första PM inför tävlingen släpptes idag och precis som väntat blir det, tvärtemot vad som var fallet senast i Vimmerby, tillåtet med dubbdäck. Enligt väderleksrapporten ska det vara minusgrader men klart fram till torsdag kväll, sedan runt nollan eller någon plusgrad fram till söndag morgon. Möjligtvis också lite regn under natten mellan fredag och lördag. Trots att Novemberkåsan i år blir en Decemberkåsa lär vi inte få se någon vit Kåsa alltså.

I PM1 kan vi också läsa att tävlingsledningen inte tyckte att ett varv (fyra sträckor) på dagen och två varv på natten var tillräckligt för förarna. Nej, man slänger på ytterligare en nattsträcka, vilket gör att det alltså blir totalt nio sträckor i mörker. Ska det vara, så ska det vara. Vi lär ha 2018 års segrare i mål sent lördag natt. Möjligtvis tidig söndag morgon.