Joakim Ljunggren fick det inte att stämma. Efter en tuff krasch på första varvet kom det inte att bli mästarens dag. Och efter strul med hojen för Wade Young var det ingen som hade något att sätta emot Graham Jarvis. 41–åringen var den enda som mäktade med åtta varv. 

Ja, Graham Jarvis tog en överlägsen seger när han för andra gången i karriären besökte Storstenshöjden i Ånnaboda, utanför Örebro. Och britten kan därmed lägga ytterligare en tävling till sina många segrar. Nu måste han väl ändå ha vunnit allt. Eller?

– Mer eller mindre. Alla de stora. Men det finns några kvar. Megawatt i Polen till exempel, sa en trött britt efter målgång.
– Formatet på den här tävlingen är väldigt speciell. Det är utmattande. Jag startade dåligt, fick kramp tidigt, men försökte kämpa på. Jag hade definitivt nytta av att ha varit här tidigare, tryckte på hela vägen och det fungerade.

 

Graham Jarvis.
Graham Jarvis.

 

Joakim Ljunggren gick ut tillsammans med just nu heta Wade Young, först i startfältet. Jocke tryckte hårt under första varvet, fick en lite lucka men kraschade.

– Ingen bra början. Och sen kom jag liksom aldrig in i det. Det var inte min dag idag, summerade Ljunggren.
– De som är före mig gör det här på heltid. Jarvis och Young kunde jag inte rå på idag, men jag är lite besviken att ha Enöckl före mig.

 

Joakim Ljunggren.
Joakim Ljunggren.

 

Nej, det blev ingen pallplats för Jccke, som fick trösta sig med pris som snabbast på prologen och snabbast upp för svarta pisten. Young slutade tvåa, trots strul med en tappad kedja som slog sönder växelspaken, och Lars Enöckl körde in på tredje plats i sin tredje start i Battle of Vikings.

Näst bästa svensk, och snabbast av juniorerna, var Magnus Thor på en sjätte plats. Bakom gjorde också Patrik Sjöberg det riktigt bra som sjua. Martin Larsson slutade nia och på elfte plats hittade vi Eddie Karlsson.

 

Magnus Thor.
Magnus Thor.

 

Men notera då att Karlsson hade nästan två timmar på det första varvet efter att ha slagit sönder länkaget i den första extremparken. VM–trialföraren svarade sedan för en mäktig uppkörning och hade varvtider i klass med toppförarna när han väl fått ihop hojen.

Fotnot: Fler bilder kommer under morgondagen. Mer om racet läser ni i nästa nummer av tidningen.

 

Eddie Karlsson.
Eddie Karlsson.