Drömmen om ett försvarat JVM–guld för det svenska landslaget gick om intet på tisdagsförmiddagen. Mikael Persson tvingades bryta på väg till dagens andra specialprov efter att motorn stannat.

Dagen började må hända inte riktigt lika bra som måndagen, men de svenska Junior Trophy–förarna var ändå med på dagens första specialprov – Albin Elowson som tia, Micke Persson som 19:e och Jocke Grelsson som 36:a.

Men redan på det andra förstod vi att något var galet när Micke Persson inte dök upp. Från förare som startat efter fick vi sedan höra att Perssons hoj stannat på en transportsträcka.

– Det var nåt med motorn, tror jag. Jag vet att den bluddrade lite på provet men jag kan inte spekulera mer i det nu. Det är tråkigt, sa förbundskapten Kent Karlsson kort vid start och mål på det andra specialprovet.

Att Persson nu är borta betyder att det svenska juniorlandslaget får maxtid på honom, tre timmar, idag och resten av veckan. Därmed är drömmen om ett försvarat guld, eller medalj, borta så vida inte samtliga juniorlag har förare som tvingats bryta under veckan.

Med tre av dagens fem specialprov körda är Albin Elowson individuellt fint med som totaltia.