De svenska tjejerna är kvar på en fjärde plats när fyra dagar av årets Six Days är körda. Fransyskorna, närmast framför, har dessutom tappat en förare. Möjligheten att köra till sig en medalj är ännu inte över. 

Sveriges Womens Trophy–lag hade en bra dag på jobbet. Man tappade förstås på Australien och USA, de håller en annan nivå, men körde samtidigt hyfsat jämnt med Frankrike. Och åkte dessutom ifrån lagen där bakom – Italien, Kanada, Portugal och Slovakien.

När en endurodag och lördagens crossheat återstår är Sverige kvar som fyra. Men Frankrike närmast framför lever farligt i och med att man sedan i går har en förare, Samantha Tichet, som tvingats bryta.

 

Amanda Elvin.

 

Skulle någonting hända fransyskorna kommer Sverige vara där och hugga, ingen tvekan om det.

För Hanna Berzelius verkade det äntligen lossna idag, även om hon tappade endel tid på att starta så pass långt bak i fältet. En tiondeplats totalt gör ändå att hon befäster samma placering i totalen individuellt.

– Det gick mycket bättre idag, äntligen. De två sista proven kändes det jättebra, det släppte. Imorrn får jag starta längre fram också, jag hade jätteproblem med de som var framför idag, säger Berzelius och var uppenbart frustrerad över det trots lättnaden av att ha kört bättre.

 

Hanna Berzelius.

 

Martina Reimander körde också riktigt bra inledningsvis och var med som nia efter två specialprov. Sen strulade det med hojen och hon föll till en 13:e. Amanda Elvin hamnade placeringen före som tolva.

– Martina hade problem med sin växelspak men klarade sig från tidsprick. Men det var synd, för det störde henne och hon var på gång, säger coachen Robert Grindberg som var nöjd med inställningen hos tjejerna.
– De har tyckt det var kul att köra idag. Roliga transporter och fina prov. Det känns positivt!

Australien leder, sju minuter före USA. Frankrike på en tredje plats är nästan 19 minuter bakom och Sverige ytterligare dryga åtta efter.

 

Laia Sanz leder damklassen individuellt, men hennes Spanien är borta efter att båda Sanz lagkamrater tvingats bryta.