Det blir inga klubblag från Team Östra i år heller på Six Days. Lars Pärnebjörk och organisationen bakom Östra har bestämt att istället lägga energin och pengarna på träningsgrupper samt ekonomiskt stöd till förare som kör USM, JSM, EM och VM. 

Det var i fjol som Team Östra, med Lars ”Pärnan” Pärnebjörk i spetsen, tog beslutet att för första gången sedan man inledde sin Six Days–satsning inte delta i en tävling på europeisk mark. Pärnan hade tröttnat på att dra hela lasset på egna axlar och inga lag från Team Östra skickades till Navarra, Spanien.

Inför året var Pärnan öppen för en comeback, men nu står det klart att distriktsorganisationen inte heller kommer skicka några lag till Frankrike. Istället har man kommit överens om ett upplägg för träningsgrupper.

– Vi kommer att ha tre grupper som tränas kontinuerligt. En där alla mellan 12 och 18 får vara med, under ledning av Robert Grindberg. Sedan en observationsgrupp med ungdomar och juniorer, under ledning av Niklas Gustafsson. Och sen en elitgrupp för juniorer, 16-23 år, under ledning av L-G Ståhl, hälsar Pärnan via mail.

Man kommer också att ekonomiskt bidra till förarnas satsningar i såväl USM som JSM, EM och VM.

– Det handlar om ekonomiskt bidrag och prestationsersättning vid USM/JSM och resebidrag till EM/VM, skriver Pärnan och avslutar:
– Vi kommer säkert tillbaka till ISDE i framtiden, men nu satsar vi på att få fram nya medaljörer som har i Six Days att göra.

Fotnot: Artikeln går tillsammans med många andra att läsa i senaste numret av Race Magazine. Beställ din prenumeration här, eller köp den i butik i nästa vecka.