Den grova stöld som Team West och landslagsförarna Albin Elowson och Robert Friberg drabbades av i natt knäcker inte det svenska lägret. Och Team West har återigen två lag med i tävlingen.

Endurosektionens Patricia Eneroth, som är på plats i franska Brive, berättar mer om dagens händelser för Race.

– Klockan 06.12 ringer man och berättar att Anton Sandstedts buss med tre bikar, släpet med alla Robert Fribergs grejor och Albin Elowsons bike plus två Scott-cyklar är snodda. Så snacka om att man blir klarvaken. Jag åkte upp till deras hus och möttes av frustration. Hur kan man gör så här? Vilka proffs det måste ha varit, skriver Eneroth i ett mail.
– Polisen var på väg, men de kunde knappt någon engelska. De tog fingeravtryck och kollade runt. Vi satte oss alla runt bordet och pratade om hur det är. Alla var överens om att detta får inte slå ner oss utan nu gör vi allt för att komma till start.

Team West tog tidigt ett beslut att dra sig ur med ett av sina två tilltänkta lag, medan landslagsförarna och Patricia började försöka styra upp så att World Trophy– och Junior Trophy–laget skulle kunna starta.

– Det har nästa brunnit i allas telefoner… Klockan 11 var allt löst gällande Friberg och Albin. Det blev full fart på många i Sverige för att hjälpa oss. Tur att ni alla FANTASTISKA människor finns – ingen nämnd ingen glömd, skriver Eneroth.

Anton Sandstedt, värst drabbad av svenskarna, tog tidigt ett beslut att inte delta – ett beslut som alla i Team West ställde sig bakom. Men såväl Erik Wahlström som Mattias Ojanperä, som också blivit av med cyklarna, lyckades genom hjälp hemifrån fixa nya. In kliver dessutom Max Ahlin. Och Team West har återigen två lag med i tävlingen. Läs mer på Team Wests Facebook–sida.

 

De svenska förarna på polisstationen i Frankrike. Foto: Patricia Eneroth

 

Patricia Eneroth har under dagen också hjälpt killarna på polisstationen, där förhör hållits med samtliga förare.

– Jag tillbringade totalt fyra timmar på polisstationen med förarna. Några blev färdiga och gav sig av medan andra kom. Polisen vill prata med samtliga drabbade och få deras redogörelse. Sedan fick de givetvis en rapport att ta med sig hem, skriver Eneroth och fortsätter:
– Man blev helt off, helt plötsligt hade resten av förarna kommit och det märkta jag inte ens. Men till 19 var vi alla samlade och åt middag. Nu är planerna lagda tills i morgon och det är nya tag som gäller. För detta skall vi nu använda som tändvätska, ingen slår ner på oss svenskar!