Adam Andersson var i Skövde för att testa sitt sargade knä. Det höll inte ens ett varv och därmed blir det inget Six Days för KTM–föraren. Därför var det en fundersam Kent Karlsson vi träffade efter SM–tävlingen, utan besked om vem som skulle ersätta. Men bara en knapp timme senare var det klart. 

Att Joakim Grelsson skulle ta platsen bredvid Mikael Persson och Albin Elowson i Sveriges Junior Trophy–lag, som har en titel att försvara, var föga överraskande. Grelsson har gjort tre fantastiska tävlingar under juli och augusti och är utan tvekan i sitt livs form. Även en hel Adam Andersson hade nog fått svårt att ta platsen i Sveriges toppade Junior–lag.

Men Adam Andersson försvann helt efter en ny smäll mot knän i Skövde och då fattades ännu en gång en förare för Kenta Karlsson och landslagsledningen. Och det bara två veckor innan årets Six Days drar igång nere i Frankrike.

 

Jocke Grelsson kör Junior Trophy med Elowson och Persson.

 

Först var det Jesper Börjesson som försvann med axelproblem, när Adam Andersson kom in en första gång. Sedan försvann Erik Ljungberg och Adam åkte på en ny skada. In kom Martin Larsson, bara för att själv åka på en skada några veckor senare. Pontus Skoog fick frågan och tackade ja. Och Adam var tillbaka i laget. Bara för att försvinna igen i Skövde.
Inte konstigt att Kenta Karlsson kliade sig i huvudet när vi pratade med honom efter prisutdelningen i söndags.

– Vi behöver ha in en gubbe till och vi behöver dessutom ha en som kör i E3–klassen, sa Kenta.

Ja, med Skoog och Niklas Persson på 250 4-takt i E1 och Oliver Nelson på 250 2-takt i E2 var Karlsson tvungen att förutom hitta en förare som kunde hoppa in med så kort varsel också hitta någon som kunde styra en 300 2-takt efter 500 4-takt.

 

Tummen upp från Adam Andersson efter första provet i Skövde blev tummen ner lite senare.

 

Kevin Olsen var med i spekulationerna liksom Anton Sandstedt, som ska ner och köra för Team West. Men ingen av de kör en E3–klassad hoj.

Till slut gick frågan, rätt och riktigt kan man tycka, till den som faktiskt leder E3–klassen i SM – Husqvarna Scandinavias Robert Friberg.

– Han tackade ja och är med. Det finns ett problem i att han aldrig varit ute och kört enduro internationellt, men där får vi ledare försöka hjälpa till så gott vi kan, sa Kenta när han ringde upp någon timme senare.

Så nu ska det väl vara klart ändå. Den svenska landslagstruppen som åker ner till Frankrike för att köra Six Days 2017 ser ut enligt följande:

World Trophy: Pontus Skoog, KTM, Niklas Persson, Yamaha, Oliver Nelson, KTM, Robert Friberg, Husqvarna.
Junior Trophy: Albin Elowson, Husqvarna, Mikael Persson, Yamaha, Joakim Grelsson, KTM.
Womens World Trophy: Hanna Berzelius, Husqvarna, Amanda Elvin, Husqvarna, Martina Reimander, KTM.