Sedan tidigare var det klart att Mikael Persson, Oliver Nelson och Kevin Olsen kör hela VM–säsongen 2016. Nu ansluter också Albin Elowson svensktrion och åker till Marocko i början av april. Elowson har fått en deal som supportförare åt Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing.

Efter fjolårets strul med handskadan har Albin Elowson imponerat sedan han gjorde comeback på senhösten. Nu står det också klart att det blir en fortsatt VM–satsning för FMCK Skövde–föraren, med full säsong i juniorklassen under året.

Elowson, som kör för Husqvarna Scandinavia i Sverige, får backning som supportförare av det österrikiska fabriksteamet, vilket betyder att de kommer sköta transport av cykel och service under tävlingarna. Svensken behöver alltså bara ta sig till tävlingarna.

– Det har varit en lång väntan, men i veckan blev det klart besked. Alla bitar har fallit på plats som jag velat, och jag får bra stöd av Husqvarnas fabriksteam, berättar Elowson i en intervju med Mikael Sandberg på Tibro MK Enduro.

Därmed blir det minst fyra svenskar till start när årets premiär körs i marockanska Agadir, helgen den 9–10 april. Klara VM–kontrakt sedan tidigare har Mikael Persson som kör E1 för sitt Miglio Yamaha, Oliver Nelson som kör Junior för TM Racing och Kevin Olsen som också han kör Junior för CH Racing på Sherco.

Se hela intervjun med Elowson nedan:

 

 

Fotnot: Mer inför VM–premiären läser ni i nästa nummer av Race Magazine, ute den 18 mars.