Efter ett år fyllt med skador har nu den 22-årige Askersundsgrabben Oliver Nelson fått en riktig julklapp, när han skrivit på ett VM-kontrakt med italienska TM. Han kommer att köra JVM och italienska mästerskapen på TM:s 300 tvåtaktare, vilket passar honom perfekt.

Det var vid Sixdays i Argentina 2014 som Oliver skadade axeln, med flera operationer som följd. Vägen tillbaka har varit tung och två gånger har han i år brutit ett nyckelben, men sedan SM i Söderhamn har Oliver varit skadefri och kunna jobba målsiktigt framåt.
TM:s teamchef är förre VM-föraren i motocross Luca Cherubini och när Oliver var på testbanan i Bologna, fick han hjälp av mekanikerna Dario Galezzi och Chicco Piana.
– Jag trivdes direkt på hojen och det här ska bli hur kul som helst, ett sådant här erbjudande är precis vad jag väntat på. Nu gäller det att ta chansen och jag tror på mina möjligheter, jag har gjort en JVM-säsong tidigare och vet vad det handlar om. Säsongen drar igång den 14 februari med första italienska och det ser jag fram emot, säger den nyblivna fabriksföraren för TM Oliver Nelson.