Jarvis, Gomez, Blazusiak, Roman, Young, Bolton. Och amerikanerna Webb och Haaker. Och världens bästa endurotjejer Sanz och Gomez. Och vårt eget hopp Ljunggren. Det är ett mäktigt startfält som 2016 års upplaga av Erzbergrodeo kan stoltsera med. På söndag är det dags för huvudtävlingen.

Förra årets tävling var något av det häftigaste man sett, samtidigt som det blev ett stort antiklimax. En av de sista passagerna i 2015 års Erzbergrodeos Red Bull Hare Scramble visade sig omöjlig att forcera ensam, vilket gjorde att vi fick fyra förare som delade på segern efter att ha hjälpts åt att ta sig i mål.

Två av de saknas visserligen, Andreas Lettenbichler som mer eller mindre avslutat sin karriär och Jonny Walker som fortfarande inte är återställd från den skada han ådrog sig i slutet av SuperEnduro–säsongen. Men bortsett från den duon är frågan om vi någonsin sett ett starkare startfält i Erzbergrodeos huvudtävling.

 

Ingen start för Jonny Walker. Foto: Future7Media
Ingen start för Jonny Walker. Foto: Future7Media

 

Den femfaldige mästaren Taddy Blazusiak gör ett nytt försök att ta tillbaka tronen efter att ha försvunnit redan i den första backen förra året.

Graham Jarvis har trots sin långa karriär bara en ensam seger på den legendariska och ökända Iron Giant. Efter att bara ha fått 25 procent av segerkakan förra året vill åldersmannen avsluta karriären ensam på topp.
Alfredo Gomez har höjt sig ytterligare sedan han bytte Husqvarna mot systern KTM. Spanjoren vann Red Bull Minas Riders i Brasilien tidigare i år och har formen för att ta hem det.

Landsmannen Mario Roman var den femte föraren att ta sig i mål i Red Bull Hare Scramble förra året, och körde in som tvåa bakom kvartetten med segrare. Nu är Husqvarnas fabriksförare tillbaka på allvar efter en knäoperation och sugen på att ta sin första stora extremenduroseger.

 

Graham Jarvis. Huvudfavorit? Foto: Future7Media
Graham Jarvis. Huvudfavorit? Foto: Future7Media

 

Unge sydafrikanen Wade Young vann sin första stora titel tidigare i år när han tog hem, ett visserligen startfältsmässigt ganska svagt, Hell’s Gate i Italien. Vad kan Sherco–föraren göra mot de betydligt större namnen nu?

Och vad kan den amerikanska superduon Cody Webb och Colton Haaker ställa till med? Webb har tagit sig i mål i Erzberg tidigare, medan Haaker debuterar. SuperEnduro–specialisterna kan mycket väl lägga sig i striden, för att i så fal bli den första utomeuropeiska föraren att vinna slaget på berget sedan premiäråret 1995 då sydafrikanen Alfie Cox segrade.

 

Förra årets inferno i en av tävlingens allra sista backar. Foto: Future7Media
Förra årets inferno i en av tävlingens allra sista backar. Foto: Future7Media

 

Vidare har vi britterna Paul Bolton och Ben Hemingway, hemmaföraren och Battle of Vikings-bekante Lars Enöckl, tyske Phillipp Scholz som imponerat i år, unge herr Lettenbichler (Manuel) tillika juniorvärldsmästare i SuperEnduro, samt ytterligare två amerikaner i Ty Tremaine (juniorvärldsmästare i SuperEnduro förra året) och Kyle Redmond.

Ett gäng som kanske inte kan vinna, men som i alla fall kan blanda sig i striden om pallplatser vid en riktigt bra dag. Det ska också bli mycket intressant att se om Laia Sanz eller Sandra Gomez kan bli första kvinnan genom tiderna att besegra berget i Erzberg.

 

Alfredo Gomez har bytt Husqvarna mot KTM sedan förra året. Och imponerat under året. Foto: Future7Media
Alfredo Gomez har bytt Husqvarna mot KTM sedan förra året. Och imponerat under året. Nu har han också med sig systern Sandra. Foto: Future7Media

 

Och så har vi förstås vårt eget svenska hopp – Joakim Ljunggren. Ljunggren debuterade förra året, imponerade stort och var den fyrtaktsförare som tog sig allra längst innan tiden gick ut. Nu har KTM–föraren sadlat om till tvåtakt och gör ett nytt försök.

– Det kommer nog vara lite fördel med tvåtakt, absolut. Nu vet jag också hur jäkla jobbigt det kommer att vara, det kunde jag aldrig föreställa mig innan jag åkte dit förra året, sa Ljunggren när vi pratade med honom efter SM–tävlingen i Vimmerby.
– Stenarna i Karls Diner. Det är det värsta jag har kört någonsin. Jag var helt borta.

 

Jocke Ljunggren gör ett nytt försök i världens kanske tuffaste endagstävling inom extremenduron. Foto: Future7Media
Jocke Ljunggren gör ett nytt försök i världens kanske tuffaste endagstävling inom extremenduron. Foto: Future7Media

 

Kan man träna på det på något vis?
– Nej, det är svårt. Man kan träna upp flåset för att orka, och man kan testa mycket för att få hojen att kännas så lätt som möjligt över stenar. Men det är ju svårt att hitta liknande stenar att köra i.

Ska du göra någonting annorlunda i upplägget förutom att byta fyrtakt mot tvåtakt?
– Jo, man lägger säkert upp det lite annorlunda när man har lite mer rutin. Jag gick ut väldigt hårt förra året och kraschade ganska hårt tidigt också. Så jag kommer nog försöka glida med lite mer nu. Det är ändå i de sista delarna av racet, typ Karls Diner, som det avgörs. Det kvittar om du är femtonde där, klarar du de partierna bra så kommer du vara med där framme sen.

Vad är målsättningen?
– Att komma i mål. Förra året var jag längst fram av de som inte kom i mål, och då var det ett jäkligt tufft år. Annars har jag ingen målsättning att vara topp–tre eller vinna eller något sånt. Jag ska försöka göra bra i från mig och komma hela vägen, så får vi se vad det är värt.

Fotnot: En tv–sändning live från Red Bull Hare Scramble går att se på Red Bull TV, söndag med start klockan 11.15. Racet börjar 12.00. 

 

Fyra segrare och en förare på andra platser fick vi 2015. Hur kommer pallen se ut i år tror ni? Foto: Future7Media
Fyra segrare och en förare på andra platser fick vi 2015. Hur kommer pallen se ut i år tror ni? Foto: Future7Media