Glädjande nog verkar Marcus Frändén och Svemos endurosektion ha fått lite snurr på arrangörerna igen. En SM–kalender för 2016 är redan presenterad och vi ser sex tävlingar i stora SM och för närvarande fyra i USM.

Ja, efter den haltande SM–säsongen 2013 har det sett betydligt bättre ut på arrangörsfronten de två senaste åren. Och att en kalender för nästa år kan presenteras redan nu är förstås ytterligare ett kliv i rätt riktning för Frändén och sektionen.
FMCK Hässleholms Hovdalajakten får SM–status och inleder året med en dubbeltävling den 23–24 april. Ytterligare en tävling körs sedan innan sommaruppehållet, hos Vimmerby MS den 7 maj.

I augusti blir det tävlingar helgerna efter varandra, först klassiska Lundapokalen hos Östhammars MK den 20 augusti och sedan hos FMCK Skövde den 28:e (söndag).

Säsongen avslutas sedan, precis som i fjol, hos SMK Söderhamn den 24 september.

Vad gäller USM–serien så kommer den att inledes hos Norrahammars MK den 21 maj, innan Finspång kör den andra deltävlingen 4:e juni. Laxå MK tar vid och drar i gång SM–hösten med deltävling nummer tre den 6 augusti, och FMCK Skövde kör dagen innan sitt arrangemang i stora SM, den 27 augusti alltså.

Utöver de fyra datumen är det också tänkt att USM–serien kommer få en femte deltävling, fortfarande oklart när och hos vilka dock.

– Jag tycker vi fått en bra spridning på tävlingarna, både geografiskt och tidsmässigt. Även om det blir rätt hektiskt i augusti, hälsar SM–samordnare Marcus Frändén via hemsidan.