Årets tredje EM-deltävling i enduro inleds i Skövde med en prolog på fredag kväll. Men redan idag drar faktiskt EM–veckan i gång, med diverse arrangemang. Ha koll på allt som händer!

Ja, redan idag öppnar alltså EM–byn i Skövde där förare från 13 nationer samlas för att köra årets tredje deltävling i Enduro European Championship. Förarna har börjat gå specialproven, servicepersonalen skruvar med det sista på hojarna och under dagarna inför tävlingsstart kommer det bjudas på såväl Quad-race som uppvisning av både MiniMoto och av elever från FMCK Skövdes egna enduroskola.

– Vi har tillsammans med Skövde Kommun, Next Skövde och SVEMO, sett till att själva tävlingscentrum ligger nästan mitt i centrala Skövde, precis utanför Arena Skövde och tituleras som EM-byn, skriver arrangörsklubben FMCK Skövde i ett pressmeddelande.

Själva EM–deltävlingen drar igång på fredagkväll med en för mästerskapet unik prolog – det är första gången som EM–serien bjuder på det som vi vant oss se i VM under de senaste åren. Prologen äger också rum i EM–byn.

Huvudtävlingen startar klockan 9 på lördag morgon och då väntar en sju mil lång bana, med tre specialprov, för förarna. En bana som körs tre varv.

– Det första specialprovet är ett crossprov i slalombacken uppför berget Billingen. En kuperad bana som är tekniskt krävande, snabbåkt med många skråsvängar. Det andra specialprovet är ett enduroprov; klassisk svenskenduro på leder inne i skogen i kombination med snabba gräsgärden och tekniska partier på skogsängar. Provet har en åktid på ca 10 minuter. Det tredje specialprovet är ett enduroprov på kuperade ängar med inslag av en färd genom skogspartier. Provet är tekniskt krävande och har en åktid på ca 7 minuter, berättar FMCK Skövde i pressmeddelandet.

I den senaste startlistan ser det ut att komma 164 förare till start, av vilka 77 stycken är svenska. För er som inte kommer finnas på plats i Skövde går det utmärkt att följa tävlingen via liveradio och liveresultat på nts-timing.se

Fotnot: Kolla igenom EM–programmet här!