JVM–guldet var säsongens stora mål, men den jakten tog slut lika fort som den började. Albin Elowson kraschade i premiären, hamnade på sjukhus och missade även andra rundan i Italien. Nu får han istället lägga allt krut på att ta tillbaka Knobby Swedish Enduro Cup–titeln. I Falköping till helgen gör nämligen Elowson comeback.

Sju veckor har gått sedan smällen i Finland, där Albin Elowson kraschade så illa mot ett träd att han fick en blödning på levern. Dessutom punkterades ena lungan och fler inre organ tog stryk. Husqvarna–föraren fick spendera nästan en vecka på sjukhuset i Finland innan han kunde flyga hem för vidare rehabilitering.

Skadan gjorde att han missade också VM–tävlingen i Spanien, årets andra, och därmed var jakten på ett JVM–guld (Elowson tog silvermedaljen i fjol) definitivt över.

Men nu är han tillbaka på hojen. Under helgen som gick fanns han med på det landslagsläger som Anders Eriksson och Kent Karlsson höll utanför Skövde. Och nu till helgen finns han på startrampen med nummer 2 när första rundan av Knobby Swedish Enduro Championship körs i Falköping.

– Det (landslagslägret) kändes riktigt bra och jag vet att farten finns där. Men körkondition är något som man inte kan få på något annat sätt än att köra mycket motorcykel så det har jag gått miste om nu då, sa Elowson när han igår medverkade på radioprogrammet Morgon i P4 Skaraborg.

Elowson har två Knobby Swedish Enduro Cup–titlar (SEC) från 2013 och 2014, dessutom JSM1–guld från ’13, ett silver i SM1 från ’14 och ett silver i SM2 från i fjol – när han med minsta möjliga marginal förlorade både guldet och SEC–titeln till Joakim Ljunggren.

 

Elowson har, trots att han bara fyller 22 i år, redan två Knobby Swedish Enduro Cup–titlar. I år jagar han sin tredje.