Lite i skymundan av Fredrik Norén fortsätter också enduroföraren Jesper Börjesson att imponera på andra sidan Atlanten. I helgens andra deltävling av Kenda Full Gas Sprint Enduro körde svensken till sig dubbla femteplatser i Pro–klassen.
– Jag lärde mig mycket under helgen och är nöjd med prestationen. Med mer träning och mer lärdom kan det bli ännu bättre, säger Börjesson till Race.

Kenda Full Gas Sprint Enduro är en av två serier som Jesper Börjesson kommer koncentrera sig på under året, i den styrning han fått för amerikanska KR4 Arrive-n-Ride Husqvarna. I helgen kördes säsongens andra deltävling i Georgia. Och efter att ha blivit nia och åtta i premiären blev resultaten snäppet vassare den här gången.

– Jämfört med första deltävlingen var känslan betydligt bättre den här helgen. Jag blev femma både lördag och söndag, för en total sjätteplats om man räknar samman tiderna. Hade en andraplats som bästa provtid, ett par sekunder efter Ryan Sipes, meddelade Börjesson tidningen efter tävlingen.

Sipes, som dubbelvann i premiären, vann också lördagens race men fick sedan ge sig för Steward Baylor dagen därpå. Baylor, som varit närmast efter Sipes de tre första tävlingsdagarna, var snabbast på fyra av de sex specialproven och vann till slut med dryga 20 sekunder.

 

Häng med söndagens segrare Steward Baylor på det tighta enduroprovet.

 

Börjesson var dryga halvminuten efter segraren på lördagen och dryga minuten nästa dag.

– Jag hade inga större missöden denna helg. Körde bort växelspaken under lördagen, i början på enduroprovet under det första varvet, och var fast på treans växel hela provet. Det var väl egentligen det enda som störde, menar Börjesson och berättar lite mer om banan:
– Crossprovet var snabbt och mixat gräsprov/crossbana. Enduroprovet var delvis snabbt men gick också mycket i riktigt tight skog, vilket jag inte är supervan vid. Men jag lärde mig mycket under helgen och är nöjd med prestationen. Med mer träning och mer lärdom kan det bli ännu bättre.

Noteras kan också att Börjesson var bästa 250–förare. I Full Gas Sprint Enduro tävlar nämligen alla de bästa tillsammans, oavsett kubikstorlek på motor, i det som kallas Pro–klassen. I sammandraget är Börjesson på en sjätte plats med 57 inkörda poäng, Sipes leder på 115, med Baylor som tvåa på 105 och Jordan Ashburn på tredje plats med 76.