I eftermiddag är det dags. Gunde Svan skickade en utmaning till Anders Eriksson, som den sjufaldige världsmästaren inte var sen att anta. Nu ska de göra upp på Tibro Motorstadion.
– Jag är laddad. Det ska bli jättekul, sa Anders till Race på förmiddagen. 

Tv–inspelningen var i full gång när tidningen pratade med Anders Eriksson på förmiddagen. Och har varit så i närmare en vecka. Efter Mästarnas Mästare, där Eriksson slutade trea efter en strålande insats, är 43–åringen nu inne på sitt andra stora tv–projekt – I huvudet på Gunde Svan.

TV4–serien får en andra säsong och jämte Mats Wilander, Ingemar Stenmark, Anja Pärson, Frank Andersson och Peter Forsberg är alltså den sjufaldige endurovärldsmästaren en av dem skidlegendaren träffar.

Programmet kommer summera Erikssons långa karriär och under tiden förbereder sig programledare Svan för en utmaning – att själv sätta sig på motorcykeln och försöka trycka dit Eriksson.

– Vi har byggt upp en bana likt ett supertest på en VM–tävling, med två varv som tar ungefär fem minuter att köra. Man startar samtidigt och ihop, men på två olika banor som ganska snabbt går isär. Sedan kör man ett varv på varje slinga. Jag kommer få köra en straffrunda på varje varv för att ge Gunde lite handikapp, berättar Anders från motorstadion där träningen precis dragit igång.

Klockan 17.00 är det dags för start, och förutom Anders och Gundes heat kommer en rad Tibro–förare att göra upp i en intern klubbfight. Inträdet är gratis, så ni som bor i närheten eller har vägarna förbi – ta chansen!