Den sjufaldige endurovärldsmästaren Anders Eriksson lyckades inte nå ända fram när succéprogrammet Mästarnas Mästare avgjordes ikväll. Eriksson fick se sig besegrad av Peter Forsberg och Caroline Ek, i finalen som sändes i SVT1 ikväll. Men han föll med stor heder i behåll.

Trots att det inte blev någon seger har Anders Eriksson verkligen satt sig själv och enduron på kartan i de svenska vardagsrummen. Han har visat upp sig från sin bästa sida under sex söndagar, regerade i förra veckans semifinal och vann finalens första tävling. I den följande jaktstarten, där Anders hade 30 sekunder att gå på Peter Forsberg, och en minut på Caroline Ek, fick han se sig slagen efter att ha misslyckats med att bygga ett en meter högt stentorn.

Peter Forsberg slog sedan Caroline Ek i Mästarfinalen, och blev den åttonde Mästaren efter Per Elofsson, längdåkning, Armand Krajnc, boxning, Ingemar Stenmark, utförsåkning, Jörgen Jönsson, ishockey, Magdalena Forsberg, skidskytte, Thomas Ravelli, fotboll, Danijela Rundqvist, ishockey.

Programmet har setts av över två miljoner svenskar under flera avsnitt, och vi på tidningen gläds enormt över den fina bild av enduron som Mästaren, han är trots allt det, visat upp. Vi tror också att samtliga av oss som stött på Anders i depåerna runt om i Sverige, Europa och världen under nästan 30 års tid har känt igen honom. Kort sagt – du har verkligen varit dig själv, Anders.

Tack, Kungen!

Fotnot: En längre intervju med Anders Eriksson kommer i nästan nummer av tidningen.