EnduroGP: Charlier till Beta – och Phillips stannar

VM–serien i enduro har definitivt hamnat i skymundan av nya World Enduro Super Series de senaste veckorna. Men den har inte lagt sig platt. Nu står det bland annat klart att Christophe Charlier lämnar Husqvarna för Beta. Och att Matthew Phillips stannar i serien. 

Matthew Phillips meddelade redan tidigt den här säsongen att det inte skulle bli någon fortsättning i VM till 2018. Australiern skulle flytta hem, möjligtvis köra lite men kanske framförallt för att försöka hitta sig ett civilt jobb i branschen.

Nu gör han dock en helomvändning och blir kvar i Europa. Och kvar hos Fabrizio Azzalin och Sherco CH Racing. I ett uttalande till Enduro21 när beskedet att lämna serien kom klagade Phillips bland annat på det nya upplägget, med endast två seniorklasser. Kanske var det nu ABC Communications regeländringar till nästa år som fick honom att ändå bli kvar.

Hade Phillips lämnat är det troligt att vi fått se Christophe Charlier hos Sherco. Så gick i alla fall snacket. Nu hamnar Charlier istället i ett annat italienskt team, när hans tidigare arbetsgivare Husqvarna alltså lämnar VM med sitt fabriksteam för att istället satsa på nya Wess.

 

Christophe Charlier är klar för Beta Factory. Foto: Beta

 

Charlier har nämligen skrivit på ett tvåårskontrakt med Beta Factory och tar därmed Alex Salvinis plats bredvid den regerande världsmästaren Steve Holcombe.

– Jag är väldigt glad att få bli en del av ett italienskt team och jag kan inte vänta på att få börja jobba med Fabrizio Dini och Lapo Bianchi, som båda är väldigt professionella. Jag hoppas kunna prestera bra i samtliga tävlingar under 2018, varesig det är VM, Italienska mästerskapet eller andra race som Beta vill att jag ska köra, säger Charlier i ett pressmeddelande.

Klar för en återkomst till VM, efter ett år i USA, är också britten och 2016 års Youth Cup 125–mästare Jack Edmondsson. Edmondsson kommer, precis som Phillips, att köra för Sherco CH Racing och kommer bli en stark utmanare till Albin Elowson i fighten om JVM–guldet.

Klar för Shercos fabriksteam i VM’s juniorklass är också fransmannen Theo Espinasse och sedan tidigare är det klart att Dan Mundell kommer köra den nya 125:an i Youth Cup.

Någon VM–satsning nästa säsong för österrikaren Pascal Rauschenecker blir det dock inte. Den tidigare Husqvarna–föraren fick inget förtroende av fabriksteamet i Wess och lämnar Europa för en USA–satsning, där han kommer fortsätta köra samma märke för Coastal Racing.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]