Enduro–SM: Micke Persson säkrade titeln!

Den näst sista deltävlingen av Knobby Swedish Enduro Championship, i Laxå, avgjorde flera titelstrider. Micke Persson säkrade såväl Swedish Enduro Cup som guldet i SM1 och kan kalla sig bäst i Sverige på enduro. Dessutom körde Hanna Berzelius hem sitt fjärde raka guld i Dam–klassen och Andreas Linusson sitt tredje i SM3–klassen. Och Christer Jansson är mästare i VRM2. 

Micke Persson behövde bara bli nia för att säkra SM–totalen, Knobby Swedish Enduro Cup, men gjorde som han redan gjort tre gånger tidigare i år och vann årets åttonde deltävling. Persson ledde från start till mål och även om tiden aldrig rann iväg så var han heller aldrig riktigt hotad.

Förutom totalen säkrade Persson också guldet i SM1 – Karlskogaförarens första guld i serien sedan han vann JSM1–klassen 2012. Som tvåa i SM1 för dagen såg vi Robert Kvarnström, medan Robert Friberg slutade trea och därmed kopplade grepp om silvermedaljen.

 

Micke Persson.

 

Totalen, oavsett klass, vann Persson närmast före brorsan Niklas, som hade en tät fight med Oliver Nelson. Nelson var före inför sista sträckan men fick se sig. Trots det kunde han ta över totalledningen i SM2 inför finalen i Bollnäs, där han nu är en poäng före Rikard Hansson (trea i dag) och ytterligare sex före Persson.

 

Niklas Persson.

 

Andreas Linusson slutade på en total femteplats (Kvarnström fyra) och vann samtidigt SM3–klassen för sjunde gången i år. Därmed är Linusson klar mästare i stora kubikklassen, för tredje gången i karriären. Bakom tog Pontus Högberg andraplatsen och Martin Larsson slutade trea.

 

Andreas Linusson.

 

I JSM1 tog Pontus Skoog en klar seger, sin sjätte för året, men trots det kommer KTM–föraren få svårt att knipa guldet. Alexander Gunnerheim slutade nämligen tvåa och har sju poäng att gå på inför avslutningen. En tredjeplats räcker. Gunnerheim tog förresten den där andraplatsen på det allra sista provet, efter att ha varit efter Marcus Göthenberg hela dagen. Göthenberg fick nöja sig med tredjeplatsen.

 

Pontus Skoog.

 

JSM2 såg en fantastisk fight mellan Oskar Ljungström och Calle Johansson, där endast sju hundradelar skiljde när dagen var över. Till Johanssons fördel. Därmed skiljer bara tre poäng inför den sista deltävlingen till Ljungströms fördel och Johansson har allt i egna händer. Seger i finalen betyder att han tar titeln. Noa Largén slutade trea för dagen, efter fight med Adam Andersson, och har fortfarande en teoretisk chans på guldet.

 

Calle Johansson.

 

Dam–klassen såg Hanna Berzelius ta åttonde raka segern för året och Linköpingsföraren säkrade därmed sin fjärde raka SM–titel. Berzelius vann nio av tio sträckor men fick faktiskt ge sig på SP7 för nyblivne ungdomsmästaren Hedvig Dahlberg, som imponerade och slutade fyra. Till pallen räckte det dock inte. Där såg vi istället Emilia Reimander som tvåa, karriärens bästa insats, och Amanda Elvin som trea.

 

Hanna Berzelius.

 

Avslutningsvis VRM–klasserna, där Christer Jansson säkrade titeln i VRM2 genom en åttonde raka seger för året. Men han fick jobba hårt för det den här gången och fick hårt motstånd av Stefan Eriksson, som samtidigt säkrade silvermedaljen. Per Wikvist blev trea i klassen.

 

Christer Jansson.

 

I VRM1 vann Fredrik Georgsson och Tibro–föraren behöver därmed bara tre poäng i finalen för att guldet ska bli hans. Närmast bakom är Andreas Toresson, som också blev tvåa i Laxå, och där bakom fightas Linus Broaar och Pär Olsson om bronsmedaljen. Trea för dagen var dock Patrik Andersson. 

Fotnot: Läs mycket mer om tävlingen, och allt inför finalen, i nästa nummer av tidningen.

 

Pallen, VRM1.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]