Söndagens SM–deltävling på Saxtorp, årets andra, är nyss avslutad och Alvin Östlund fullbordade nyss en perfekt helg, när han vann också det andra MX1–heatet för dagen. Bakom Yamaha–föraren fortsatte Emil Jönrup imponera och klev idag upp på andra plats, och där bakom avslutade Emil Berggren en annars tung helg på ett fint sätt. En andraplats i andra heatet gav honom en tredjeplats totalt.
125 U17–klassen såg Laban Alm vinna båda heaten, totalvinna tävlingen och ta över poängledningen från Linus Persson. Persson hade en strulig dag och missade pallen, där vi bakom Alm fick se Hugo Forsgren och Liam Åkerlund.
Avslutningsvis MX2–klassen som bjöd på dagens bästa fighter. Till slut var det ändå Albin Gerhardsson som var den starkaste i båda heatet. Heatseger nummer två och tre i karriären gav honom sin första SM–seger, och rödplåt till nästa deltävling i Uddevalla. Bakom delade Rasmus Håkansson och Ken Bengtsson på andra–, och tredjeplatser, men Håkansson andraplats i andra heatet gav honom också platsen som tvåa på pallen.
Nedan är fullständiga resultat från söndagen på Saxtorp.