Det blev en ny fight mellan KTM–förarna David Kadestam och Jimmy Wicksell när den femte rundan av Östra Open avgjordes i Nyköping. En fight som Kadestam på nytt kunde gå vinnande från. Vidare blev det också nya segrar för Olle Häger i Junior och Matilda Huss i Dam. 

Den femte deltävlingen av Östra Open kördes under dagen hos Nyköpings MS och såg 215 förare komma till start. Elit-fältet gästades bara av fem stycken, där Alexander Gunnerheim försvann redan efter det första varvet. I toppen blev det på nytt en fight mellan David Kadestam och Jimmy Wicksell, där blott två sekunder skiljde efter det första varvet till Kadestams fördel.

Han drygade sedan ut på andra och tredje, innan Wicksell hämtade in på det fjärde. Inför femte och sista skiljde 20 sekunder, men Kadestam var starkast den här gången också. Han ökade ut sin ledning med över halvminuten och vann med dryga minuten. Trea i klassen blev Emil Johansson.

Junior-klassen togs hem av Olle Häger, som var snabbast på majoriteten av varven och till slut dryga två minuter före Sebastian Olsen, med Victor Lundin som trea. I Dam var Matilda Huss tillbaka överst på pallen, som helt överlägsen segrare före Hanna Lagher och Moa Hammargom.

Ungdom 125 såg en spännande fight mellan Theodor Franzén och Rasmus Görl, där den sistnämnde tog in rejält på det tredje och sista varvet men till slut ändå var sex sekunder bakom. I Ungdom 85 var Alve Callemo i en klass för sig den här gången och fyra minuter före tvåan Oscar Sahlin. Liam Richter körde den här gången in som trea.

Bredd–klassen såg på nytt dubbelt Forsell i topp, där Robert var knappa minuten före brorsan Fredrik. Speedway-föraren Kim Nilsson rullade där bakom in som trea. Avslutningsvis motionsklasserna där Nicolas Skoglund vann den yngsta, –39, före Joakim Weston och Albin Karlsson. Lars Berglund var överlägsen i 40–49 år, fem minuter före Christer Huss och med Magnus Ahlström som trea. Kent Nyberg segrade i 50–100, före Anders Jansson Lorek och Christoffer Moilanen, och Pelle Källås i 60–100, före Per Eklundh och Agne Nylander.